Mainos

KS: Äidille ehdollista lapsensa kaappaamisesta

Jyväskylän käräjäoikeus on tuominnut lapsensa Jyväskylän seudulta kaapanneen äidin ja tämän miehen neljän kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Asiasta kirjoittaa sanomalehti Keskisuomalainen.

Lapsi oli huostaanotettu hallinto-oikeuden päätöksellä vuonna 2007 äidin terveydellisten ongelmien takia. Kaappaus tapahtui vuoden 2009 lokakuussa Jyväskylän seudulla, kun tuolloin 6-vuotias lapsi oli palaamassa koulusta perhekotiin, johon hänet oli sijoitettu.

Tuomitut olivat ottaneet lapsen autokyytiinsä ja kuljettaneet Turun ja Tukholman kautta edelleen Tallinnaan. Lapsi saatiin takaisin runsaat kolme vuorokautta kaappauksen jälkeen.

Käräjäoikeus katsoi, että 39-vuotias virolaisnainen ja 43-vuotias keskisuomalaismies syyllistyivät vapaudenriistoon ja lapsikaappaukseen. Oikeus velvoitti heidät korvaamaan lapselle henkisestä kärsimyksestä 1 500 euroa sekä oikeudenkäyntikulut liki 2 800 euroa. Tuomitut myönsivät teon, mutta kiistivät syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Syyttäjän vaatimuksesta oikeus määräsi äidin ja hänen miehensä laajennettuun lähestymiskieltoon siten, etteivät he saa oleskella lapsen asuin-, koulu- ja harrastuspaikkojen läheisyydessä.

Oikeus- ja ulkoministeriön tietojen mukaan Suomesta kaapattiin viime vuonna ulkomaille 18 lasta.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja