Mainos

Krusifiksikeskustelu kuumensi italialaiset: "Kiitos suomalaisrouvalle sitkeydestä"

Italiassa käydään nyt kiivasta keskustelua siitä, saako kouluissa pitää krusifiksejä esillä. Esimerkiksi Facebookin krusifiksejä puolustavaan ryhmään "Si al crocifisso nelle scuole!" on liittynyt jo yli 20 000 jäsentä. Aihetta kommentoidaan kiivaasti myös Italian suurimpien päivälehtien verkkosivuilla. Esimerkiksi Corriere della Sera -lehden verkkosivuilla nimimerkki Pimar75 kiittää suomalaisnaisen sitkeyttä.

- Suurkiitos Strasbourgin ihmisoikeustuomioistuimelle olemassaolostaan ja suomalaisrouvalle sitkeydestä. Ehkä jonain päivänä olemme normaali maa. Taas kerran todistetaan, että ihmisoikeuksiin perustuvat tasavertaisuuden ja syrjimättömyyden periaatteet eivät liity ihmisten uskonnon vakaumukseen mitenkään, kirjoittaa Pimar75.

Aihe on ollut esillä Italiassa jo vuosikausia, mutta nyt italialaisten tunteet käyvät jälleen kuumana - tällä kertaa käynnistäjänä suomalaisnaisen vaatimus siitä, että Italian kouluista pitää poistaa krusifiksit. Maanantaina vuosien taistelu sai yhden etappinsa, kun Euroopan ihmisoikeustuomioistuin (EIT) tuomioistuin päätti, että krusifiksit rikkovat uskonnonvapautta.

Facebookin krusifikseja puolustava ryhmä kasvaa tällä hetkellä sadoilla jäsenillä tunnissa.

Yksi ryhmän jäsenistä, Graziella Guaraldi kirjoittaa olevansa rasisti.

- Se on nyt virallista...olen rasisti! Krusifiksien jättäminen Italian kouluihin on minulle tärkeä asia. Samalla myönnän myös sen, että kuvien lisäksi laittaisin kaikki oppilaat rukoilemaan Isä meidän -rukousta joka aamu ennen luentojen alkamista. Samalla opettaisin myös Italian kansallislaulun, koska isänmaallisuutta ei ole koskaan liian vähän näinä aikoina. Italia italiaisille, hän päättää kommenttinsa.

Vastaavia tapauksia aiemminkin

Suomalaisnainen yritti vuosien ajan saada Italiaa poistamaan krusifiksit luokkahuoneiden seiniltä. Hänen mukaansa katolisen uskon symbolit rajoittavat vanhempien oikeutta lastensa kasvattamiseen.

Taistelua aiheesta on käyty Italian kouluissa vuosien varrella muutenkin. Viimeksi alkuvuodesta koulun opettaja Ternin kaupungissa lomautettiin kuukaudeksi, kun hän otti krusifiksin pois seinältä omien opetustuntiensa ajaksi, kertoo La Repubblica -lehti.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.