Mainos

KRP: WinCapitan valuuttakaupasta ei näyttöä

Keskusrikospoliisin mukaan sijoitusklubi WinCapitan toiminnan esitutkinnassa on vahvistunut käsitys siitä, että kyseessä on ollut laiton pyramidipeli. Sen sijaan mikään tutkinnassa esille tullut seikka ei ole toistaiseksi tukenut väitettä, jonka mukaan WinCapitassa olisi harjoitettu valuuttakauppaa.

Poliisi kertoo saaneensa tutkinnassa tietoa ja virka-apua useiden maiden viranomaisilta.

WinCapitaan liittyviä varoja on tähän mennessä jäädytetty noin 6 miljoonaa euroa, valtaosa Englannissa sekä jonkin verran myös Espanjassa. MTV:n Uutiset kertoi jo viime viikolla, että Britannian viranomaiset ovat jäädyttäneet lähes viisi miljoonaa euroa britannialaisen pankin tililtä. Tili kuului klubin avainhenkilöksi epäillylle miehelle.

Poliisi arvioi, että ulkomailta saadaan varoja jäädytettyä vielä lisää.

Osa klubilaisista uskoo yhä WinCapitan paluuseen

Tähän mennessä WinCapitan toiminnasta on tehty noin 280 rikosilmoitusta eri puolilla Suomea. Tämän lisäksi lukuisat jäsenet ovat olleet yhteydessä poliisiin. Osa heistä kuitenkin uskoo yhä klubin palaavan toimintaan.

Maaliskuun alussa kadonneeseen sijoituskerhoon pani rahojaan jopa 10 000 suomalaista, yhteensä lähes 100 miljoonaa euroa. MTV:n 45 minuuttia kertoi 100 miljoonan euron kokonaispotista jo huhtikuun puolivälissä. Sijoitukset on tehty vuosien 2005 - 2008 välisenä aikana.

Jäseniä on ollut eri puolilla maata, mutta kiivaimmin uusia sijoittajia värvättiin Savossa ja Pohjanmaalla. Klubi levisi verkostomarkkinoinnin keinoin: sukulaiset, ystävät ja liiketuttavat suosittelivat toimintaa toisilleen. Poliisin tutkintavoimat ovat koetuksella tilanteessa, jossa suuri määrä rikosilmoituksia tehdään lyhyen ajan sisällä tiettyihin poliisipiireihin.

Keskusrikospoliisin päivystyspuhelimet, 050 456 4780 ja 050 456 4781 ovat toiminnassa arkisin kello 8-18 välisenä aikana 23.5.2008 saakka. Tutkinnan sähköpostiosoite, krp-wincapitatutkinta@krp.poliisi.fi on käytössä myös sen jälkeen.

MTV:n Uutiset kertoi WinCapitaan (silloiseen WinClubiin) kohdistuvista epäilyistä jo viime syyskuussa ensimmäisenä suomalaisena tiedotusvälineenä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.