Mainos

KRP: WinCapitan paluusta turha haaveilla

Sijoitusklubi WinCapitan eli entisen WinClubin toiminnasta on tehty tähän mennessä noin 800 rikosilmoitusta, joissa ilmoitetut asianomistajien vahingot ovat yhteensä noin 10,5 miljoonaa euroa. Keskusrikospoliisin mukaan rikosilmoitusten määrä nousee päivittäin.

Viime maaliskuussa käynnistyneessä esitutkinnassa on tehty runsaasti kuulusteluja ja useita henkilöitä on ollut vangittuna. Tällä hetkellä ei ketään ole vangittuna.

Tutkinnassa on tehty suuri määrä kansainvälisiä oikeusapupyyntöjä ja muita selvityksiä. Vakuustakavarikossa, hukkaamiskiellossa tai väliaikaistoimenpitein takavarikoituna on yli 12 miljoonaa euroa.

KRP:n mukaan valuuttakauppaa ei WinCapitassa ole tehty eikä pankkitiedusteluissa siitä ole löytynyt mitään viitteitä. Lisäksi poliisin hallussa on asiakirja, jossa tällä hetkellä pääepäiltynä pidettävä henkilö kertoo WinCapitan olevan petollista toimintaa. Myös muutamat esitutkinnassa kuulustellut henkilöt ovat kertoneet saaneensa tiedon toiminnan petollisuudesta pääepäillyltä.

WinCapitaan sijoittaneita henkilöitä on noin 10 000 ja sijoitusten arvo lähes 100 miljoonaa euroa. Sijoittajat ovat liittyneet klubiin suosittelijan kautta.

Esitutkinnan mukaan suosittelija on usein ollut sijoittajan lähipiiristä ja sijoituspäätökseen ovat vaikuttaneet merkittävästi WinCapitan Internet-sivuilla esitetyt väitteet suurista tuotoista. Monesti suosittelija on maininnut nimeltä henkilön, joka on jo saanut voittoja.

Esitutkinnan yhteydessä on tullut esille myös useita muita epäilyttäviä sijoitusklubeja ja rahankeräysmuotoja. Poliisi kehottaa varovaisuuteen näiden suhteen ja välttämään henkilötietojen antamista näihin tarkoituksiin.

WinCapitan esitutkinta työllistää kymmeniä henkilöitä sekä keskusrikospoliisissa että paikallispoliisissa. Jutun laajuuden ja kansainvälisyyden vuoksi tutkinta tulee tämänhetkisen arvion mukaan kestämään ainakin vuoteen 2010. Osia tutkintakokonaisuudesta pyritään saamaan syyteharkintaan jo kuluvan vuoden loppupuolella.

Poliisi kehottaa edelleen henkilöitä, jotka tuntevat tulleensa petetyiksi klubin toiminnassa, tekemään asiasta rikosilmoituksen paikallispoliisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.