Mainos

KRP varoittaa: Pyramidihuijauksesta epäillyt keräävät taas rahaa

Keskusrikospoliisi varoittaa antamasta rahaa Global Pension Plan -nimiselle organisaatiolle.

GPP on markkinoinut itseään useiden vuosien ajan eläkevakuutusohjelmana, johon osallistujille on luvattu 38 euron sijoituksella 55 000 euron tuotto, joka maksetaan kertakorvauksena sijoittajalle. Lisäksi jäsen saisi 2 000 euron bonuksen kaikista uusista jäsenistä, jotka hän onnistuu hankkimaan mukaan ohjelmaan.

KRP:n mukaan useat sijoittajat odottavat yhä heille luvattuja tuottoja tai bonuksia.

Nyt GPP:n tiedetään lähestyneen jäseniään jälleen uudella rahankeräysviestillä, vaikka krp tutkii pyramidijärjestelmään perustuvaa rahankeräystä törkeänä petoksena ja rahankeräysrikoksena. Organisaatio on ollut poliisin tutkinnassa vuodesta 2008.

Viestissä pyydetään maksamaan yhtiön tileille pienen summan, jotta luvatut tuotot saataisiin maksettua asiakkaiden tileille. KRP:n mukaan on kuitenkin erittäin todennäköistä, että kyseessä on vain yksi keino rahastaa lisää.

Tuhannet suomalaiset ovat poliisin mukaan sijoittaneet varojaan GPP:n toimintaan. Suurimmat sijoittajat ovat maksaneet yli 10 000 euroa. Tuotto-odotukset ovat näillä sijoittajilla korkeat: GPP:n logiikalla tuottoa tuhansien sijoitukselle pitäisi kertyä kymmeniä miljoonia.

Poliisin mukaan kerätyt rahat ovat ohjautuneet eri veroparatiisisaarilla oleville tileille, joilta niiden jäljittäminen on erittäin vaikeaa. Vastaavanlainen pyramidihuijaus on eräs kansainvälisen rikollisuuden muoto.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.