Mainos

KRP vahvistaa tutkivansa Uotin rahojen kätkemistä

Keskusrikospoliisi vahvistaa tutkivansa, onko oikeustieteen lisensiaatti Kari Uoti syyllistynyt törkeään velallisen petokseen. Uoti asetettiin Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä henkilökohtaiseen konkurssiin 14.10.1997. Hänen epäillään salanneen huomattavan omaisuuden vannoessaan pesäluettelonsa oikeaksi Helsingin käräjäoikeudessa17.12.1997.

KRP kertoo, että edellä mainittuun esitutkintaan sisältyy useita epäiltyjä törkeitä kätkemisrikoksia, joiden tutkinta on myös kesken. Esitutkinnassa on oltu yhteistyössä vieraiden valtioiden oikeusviranomaisten kanssa. Kansainvälisen viranomaisyhteistyön avulla KRP on pystynyt jäljittämään osan epäillystä rikoksesta peräisin olevista varoista.

Keskusrikospoliisi toteaa, ettei se tutkinnallisista syistä johtuen tässä vaiheessa kerro tarkempia yksityiskohtia tutkittavana olevasta asiakokonaisuudesta.

Huhtamäki kiistää tietävänsä Uotin ulkomaisista varoista

Oikeustieteen tohtori Ari Huhtamäki kiistää tietävänsä mitään talousrikoksista tuomitun Kari Uotin mahdollisista ulkomaille sijoitetuista varoista. Huhtamäki myöntää, että poliisi on kuullut häntä, mutta vakuuttaa selvittäneensä itseään koskevat asiat poliisille seikkaperäisesti.

-Minua on kuultu lähinnä vuoden 1997 aikaisista tapahtumista, Huhtamäki kertoi STT:lle

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.