Mainos

KRP: Vääriä 200 euron seteleitä liikkeellä

Poliisin mukaan väärennökset ovat melko hyvätasoisia.

Länsi-Suomen läänin alueella on tavattu syyskuun alusta lähtien kymmeniä vääriä 200 euron seteleitä. Poliisin mukaan nilllä on tehty pieniä, muutaman euron maksavia ostoksia on tehty mm. apteekeissa, kioskeissa, ravintoloissa ja kaupoissa.

Väärennössarjaa on tavattu myös ulkomailla. Keskusrikospoliisin mukaan väärennökset ovat melko hyvätasoisia.

Tunnista väärä seteli

Euro on turvallinen valuutta, koska siinä on useita aitoustekijöitä, jotka tekevät sen väärentämisen vaikeaksi. Siitä huolimatta väärennöksiä esiintyy. Viime vuonna Suomessa tavattiin kaikkiaan 632 kappaletta vääriä euroseteleitä.

Tämän vuoden elokuun loppuun mennessä vääriä euroseteleitä on tavattu 298 kappaletta. Määrät ovat hyvin pieniä verrattuna useimpien muiden euromaiden tilanteeseen.

Kassoille tarkkuutta

Poliisi kehottaa erityisesti kauppojen ja muiden asiakaspalvelupisteiden kassoja tarkkuuteen. Vaikka väärennökset ovat Suomessa harvinaisia, setelin aitous kannattaa varmistaa varsinkin silloin, kun pikkuostoksia maksetaan isoilla seteleillä.

Jos seteli vaikuttaa väärennökseltä, sitä kannattaa verrata ensin aidoksi tiedettyyn vastaavaan seteliin. Mikäli aitous ei varmistu, seteliä ei pidä antaa takaisin asiakkaalle, vaan kutsua paikalle poliisi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.