Mainos

KRP: Tutkimukset jatkuvat vielä pitkään

Keskusrikospoliisi on saanut vahvistuksen, että Arctic Sea -aluksen miehistö on siirretty pois laivalta venäläiseen alukseen.

Rikostarkastaja Markku Ranta-ahon mukaan tieto tuli Moskovassa olevalta poliisin suomalaiselta yhdysmieheltä iltapäivällä hieman kello neljän jälkeen. Laivan löytymistä Ranta-aho ei pidä suurena yllätyksenä.

- Ei se välttämättä yllätys ollut, kun asiaa on selvitetty jo pidemmän aikaa. Oikeastaan oli vain ajan kysymys, milloin alus löytyy.

Vaikka alus löytyikin, kaappaajista keskusrikospoliisilla ei edelleenkään ole tietoa.

Viime päivien tietojen mukaan laivan henkilöstöä olisi pahoinpidelty. Ranta-aho pitää tätä edelleen hyvin mahdollisena.

- Alkutietojen mukaan pahoinpitelyä on tapahtunut, mutta toistaiseksi emme ole päässeet keskustelemaan miehistön kanssa.

Tutkimuksen salamyhkäisyyttä Ranta-aho perustelee MTV:n uutisille turvallisuussyillä.

- Kysymys on kuitenkin ihmisten hengestä ja terveydestä. Me pyrimme siihen, että tilanne pystytään laukaisemaan niin, ettei kukaan loukkaannu.

Tutkimukset jatkuvat useissa maissa

Rikostarkastaja Ranta-aho sanoo, että Suomen keskusrikospoliisi jatkaa ainakin lunnasvaatimuksen ja törkeän kiristämisen tutkimuksia.

- Ainakin tuota törkeää kiristämistä selvitämme täällä. Tiivis yhteistyö monien maiden kanssa jatkuu. Myöhemmin päätämme, mikä on oikea valtio tutkimaan mitäkin tutkimuksen osia, vai keskitetäänkö tutkinnat johonkin maahan.

Jatkotutkimukset riippuvat Ranta-ahon mukaan siitä, mitä laivalta löytyy ja mitä laivalta pelastetut ihmiset pystyvät kertomaan.

Katso Mirja Sipisen raportti Moskovasta (Seitsemän uutiset 17.8.2009)

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.