Mainos

KRP tutkii: Varakkaita alkoholisteja törkeän kiskonnan uhreina Kouvolassa

Keskusrikospoliisi tutkii laajaa ja erityisen törkeää kiskontaa Kouvolan seudulla. Kiskonnan epäillään jatkuneen useiden vuosien ajan ja kohdistuneen useisiin eri henkilöihin.

Yhteistä kiskonnan kohteeksi joutuneille on muun muassa se, että he kaikki ovat olleet osin syrjäytyneitä ja vahvasti alkoholisoituneita. Heillä on kuitenkin ollut huomattavaa varallisuutta joko kiinteistöinä tai käteisenä rahana.

Kiskonta on KRP:n mukaan yleensä jatkunut siihen asti, kunnes varallisuus on saatu siirretyksi kiskontaan syyllistyneiden henkilöiden haltuun.

Tutkinnan pääkohteena on tapaus, jossa Kouvolan Valkealassa sijaitsevan järven rantakivikosta löytyi tammikuussa 2009 kuollut 67-vuotias eläkeläinen, joka oli kadonnut Voikkaalla sijainneesta hoitokodista noin kolme viikkoa aiemmin. Kuolinsyyksi määriteltiin paleltuminen.

Vainajan taustoja selvitettäessä poliisille kävi ilmi, että ennen katoamistaan hän oli mitä ilmeisimmin joutunut noin puolentoista vuoden ajan törkeän kiskonnan kohteeksi ja menettänyt huomattavan summan rahaa sekä muuta omaisuutta.

- Häneltä on viety omaisuutta yli 100 000 euron arvosta. Siirrymme nyt tutkimaan tarkemmin muita tapauksia ja uskomme, että myös muilta uhreilta on viety merkittävä määrä omaisuutta, kertoo rikoskomisario Ismo Kopra keskusrikospoliisista.

Törkeään kiskontaan syyllisiksi epäiltyinä on tutkinnan aikana ollut kiinniotettuina tähän mennessä neljä suomalaista miestä. Heistä kaksi on tällä hetkellä vangittuina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.