Mainos

KRP tutkii poliisin toimintaa Asem-mielenosoituksessa

KRP selvittää, onko poliisin toiminnassa syytä epäillä virka- tai pahoinpitelyrikoksia.

Keskusrikospoliisi tutkii poliisin toimia Smash Asem -mielenosoituksen yhteydessä. Euroopan ja Aasian maiden Asem-kokousta vastustanut mielenilmaus järjestettiin syyskuussa Helsingissä.

Tutkinnanjohtajana toimivan Vantaan kihlakunnansyyttäjän Sari Ahon mukaan KRP selvittää, onko poliisin toiminnassa syytä epäillä virka- tai pahoinpitelyrikoksia. Selvitysten perusteella päätetään aloitetaanko esitutkinta.

Tutkittavana on kymmenkunta tapausta. Näistä puolet on siirtynyt eduskunnan oikeusasiamieheltä. Puolet taas on sellaisia, jotka yksittäiset ihmiset ovat tehneet lähinnä Helsingin keskustan poliisipiiriin heihin kohdistuneista liiallisista voimakeinoista.

- Tässä vaiheessa kerätään saatavilla olevaa aineistoa tutkinnan eteenpäin viemiseksi eli varsinaisia rikosilmoituksia ei ketään yksittäistä poliisia kohtaan tässä vaiheessa ole vielä kirjattu, Aho kertoo.

Päätöksen tapausten keskittämisestä keskusrikospoliisiin on tehnyt tiettävästi poliisin ylin johto. Asem-kokouksessa mukana olleet joukkojenhallintapoliisit ovat kotoisin eri puolilta Suomea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.