KRP tutkii Oulussa ihmiskauppaepäilyä

Kansainvälisen liigan epäillään yrittäneen toimittaa kahta alaikäistä tyttöä Suomen kautta Britanniaan.

Keskusrikospoliisin Oulun-yksikössä tutkitaan ihmiskauppaepäilyä. KRP epäilee kahden alaikäisen tytön joutuneen ihmiskauppaliigan uhreiksi. Tyttöjen saattajana ollutta miestä epäillään törkeästä ihmiskaupasta.

- Tapaus tuli ilmi törkeän laittoman maahanmuuttoasian yhteydessä vuoden vaihteen jälkeen, sanoo rikosylikomisario Ari Soronen keskusrikospoliisista.

Tutkimusten mukaan kansainvälinen liiga yritti toimittaa sisaruksia Suomen kautta Britanniaan. Tytöt ovat 15-18-vuotiaita. Lisäksi heidän seurassaan oli yksi täysi-ikäinen nainen. Uhrien kansallisuutta ei kerrota julkisuuteen. Nyt uhrit on sijoitettuna Oulun alueelle.

Haastatteluissa tytöt ovat kertoneet menevänsä töihin Britanniaan. Lisäksi on käynyt ilmi, että he pelkäävät lähtömaassa olevien omaistensa puolesta.

- Tutkimukset jatkuvat nyt siten, että yritämme selvittää, millainen organisaatio tämän taustalla on. Tutkimusten vaikeutta lisää myös se, miten ihmiskaupan uhrit saadaan ymmärtämään, että he todellakin ovat uhreja, Soronen toteaa.

Sorosen mukaan vuoden aikana ihmiskauppaepäilyjä tulee ilmi noin kymmenkunta. Yleensä tapaukset tulevat ilmi laittoman maahanmuuton tai turvapaikkahakemusten yhteydessä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Kaleva.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat