Mainos

KRP tutkii laskuhuijausta

Keskusrikospoliisi tutkii helsinkiläisyhtiö Yellow Ltd.-yhtiön toimintaa. Yhtiö on KRP:n mukaan lähettänyt yrityksille laskun muotoon kirjoitettuja tarjouksia niiden yhteystietojen julkaisemisesta Yellow Europan ylläpitämillä internetsivuilla.

Poliisi

Keskusrikospoliisi tutkii Yellow Europa Ltd -yhtiön toimintaa. KRP:n mukaan helsinkiläisyhtiö on lähettänyt yrityksille laskun muotoon kirjoitettuja tarjouksia niiden yhteystietojen julkaisemisesta Yellow Europan ylläpitämillä internetsivuilla. Monet kirjeen saaneet ovat luulleet maksaneensa puhelinluettelon keltaisilla sivuilla julkaistavasta ilmoituksesta.

Petoksena tutkittavassa jutussa on vangittuna yksi henkilö.

KRP:n mukaan Yellow Europa Ltd:n laskun on maksanut viitisensataa yritystä. Niitä kehotetaan tekemään asiasta rikosilmoitus paikallispoliisille.

Yritys oli lähettänyt lokakuun lopulla kaikkiaan 13 000 kirjettä eri puolella maata toimiville yrityksille, ammatinharjoittajille ja muille tahoille, jotka ovat ilmoittaneet palveluistaan puhelinluetteloiden keltaisilla sivuilla. Heille tarjottiin kirjeessä mahdollisuutta rekisteröityä yhtiön internetluetteloon 582,72 euron maksua vastaan.

Luettelosta käytettiin nimeä Keltainen yritysluettelo ja sen internetosoite on www.keltainenyritysluettelo.com. KRP:n mukaan on syytä epäillä, että kirje on laadittu tahallisesti sellaiseksi, että vastaanottajat sekoittavat sen puhelinluettelon keltaisten sivujen laskuun. Lisäksi on syytä epäillä, ettei yhtiöllä ole tarkoitusta antaa maksulle riittävää vastinetta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.