KRP tutkii koiratappeluepäilyjä - BBC antoi vinkin

Keskusrikospoliisi epäilee, että koirien on annettu raadella toisiaan ilman kuonokoppaa. Vinkin koiratappeluepäilystä antoi Britannian yleisradioyhtiö BBC.

Keskusrikospoliisi tutkii tiettävästi Suomen ensimmäistä rikostutkintaan johtanutta koiratappeluepäilyä. Poliisi arvelee, että Suomessa on harjoitettu koiria taistelemaan keskenään. Toiminnan ympärillä on saatettu pyörittää myös vedonlyöntiä.

Poliisi epäilee, että koirien on annettu raadella toisiaan verisesti ilman kuonokoppaa. Virkavalta tutkii myös, onko koiria treenattu mahdollisesti jopa ulkomailla järjestettäviä rahakkaita ja laittomia koiratappeluja varten.

KRP pidätti viime viikolla kolme suomalaismiestä, joiden koiria se epäilee käytetyn tappeluissa. Rikosylikomisario Göran Wennqvist kertoo, että koiratappeluita on saatettu järjestää useilla paikkakunnilla Etelä-Suomessa.

- Meillä on muutama paikka, joissa me epäilemme, että toimintaa on ollut. Niitä on tietysti voinut olla muuallakin, Wennqvist kuvaa.

- Tässä on pieni rinki, joka on yrittänyt pyörittää tätä salassa. Nyt tutkimme, kuinka laaja tämä rinki on ollut.

KRP alkoi tutkia tapausta heinäkuussa sen jälkeen kun Britannian yleisradioyhtiö BBC otti yhteyttä. BBC teki ohjelmaa Britanniassa pyörivästä koiratappelubisneksestä, missä ilmeni yhteyksiä Suomeen. KRP sai tiedot BBC:ltä viime viikolla ja teki pidätykset nopeasti.

STT:n tietojen mukaan miehet omistavat kukin useita niin sanottua taistelukoiria. Poliisi on ilmoittanut epäilyistään läänineläinlääkärille, joka kävi tarkistamassa koirien kunnon. Eläimiä ei ole kuitenkaan otettu viranomaisten huomaan, vaan ne jäivät omistajilleen.

KRP tutkii epäilyjä eläinsuojelurikoksena ja laittomana vedonlyöntinä.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat