Mainos

KRP tutkii Hakan konkurssipesien kauppoja

Hakan entisiä johtajia on ollut pidätettynä epäiltynä törkeistä petoksista, kertovat Ylen tv-uutiset.

Keskusrikospoliisi tutkii rakennusyhtiö Hakan konkurssipesien kauppoja. Ylen tv-uutisten mukaan Hakan entisiä johtajia on ollut pidätettynä epäiltynä törkeistä petoksista. Tv-uutisten mukaan kahdesta tai kolmesta johtajasta yksi on edelleen vangittuna.

KRP:n apulaispäällikkö Jari Liukku vahvisti STT:lle, että konkurssipesän johtoa on ollut poliisin huostassa. Ulkomailta illalla tavoitettu Liukku ei kuitenkaan vahvistanut tietoa, jonka mukaan yksi johtaja olisi edelleen vangittuna.

Rakennuslehti uutisoi 5. joulukuuta, että Hakan konkurssipesistä on myyty pilkkahintaan tontteja ja asuntoja konkurssipesien henkilökunnalle tai heidän lähipiirinsä kuuluville henkilöille. Lehden mukaan pahimmillaan realisointihinta on ollut alle kymmenesosa siitä, millä hinnalla omaisuus oli Hakaan hankittu. Pesistä myytyä omaisuutta on myös kaupattu eteenpäin jopa samana päivänä moninkertaisella voitolla.

Tv-uutisten mukaan tutkittavana on kymmenkunta alihintaisiksi epäiltyä kauppaa. Konkurssipesän vahingoiksi epäillään miljoonia euroja.

Keskusrikospoliisin rikostarkastaja Asko Vatén ei kommentoinut asiaa Rakennuslehdelle. STT ei tavoittanut illalla juttua tutkivaa Valénia.

Haka meni konkurssiin vuonna 1994. Konkurssipesä on Suomen toiseksi suurin. Hakan ja sen tytäryhtiön raunioilta jäi muun muassa toistatuhatta kiinteistöä. Myös konkurssiasiamiehen toimisto on tutkinut pesien tekemien kauppojen alihintaisuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.