KRP teki tehoiskun rakennusalalle

Keskusrikospoliisi tutkii kuittikauppavyyhteä törkeinä veropetoksina ja törkeinä kirjanpitorikoksina.

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee pariakymmentä rakennusalan firmaa laajasta kuittikaupasta. Poliisi iski yhteistyössä tullin ja rajavartioston kanssa kohteisiin pääkaupunkiseudulla, Lahdessa ja Jyväskylässä eilen ja tänään. Osa kohteista oli rakennustyömaita.

Kahden päivän saldo oli useita kotietsintöjä sekä toistakymmentä kiinni otettua henkilöä, joista ainakin suurin osa on myös pidätetty. KRP epäilee, että rakennusurakointeja tekevät yhtiöt ovat laskuttaneet toisiaan perusteettomasti ja maksaneet palkkoja pimeästi. Vältettyjen verojen ja muiden lakisääteisten maksujen yhteissumman poliisi arvioi nousevan yli miljoonaan euroon.

Suurin osa epäillyistä yhtiöistä on pääkaupunkiseudulla ja samoin rakennuskohteet. Yhtiöllä näyttää poliisin mukaan olleen urakoita myös isoilla ja pitkään kestäneillä rakennustyömailla.

KRP tutkii vyyhteä törkeinä veropetoksina ja törkeinä kirjanpitorikoksina. Kolmas rikosnimike on törkeä rahanpesu, mikä tarkoittaa sitä, että mukana olleita yhtiöitä voidaan epäillä myös rikoksella hankitun huomattavan omaisuuden tai hyödyn alkuperän häivyttämisestä.

Rikostarkastaja Sirpa Laakso on kuitenkin hyvin vaitonainen rikosepäilystä.

- En voi sitä tässä vaiheessa kuvailla.

Enimmäisrangaistus törkeästä rahanpesusta on kuusi vuotta vankeutta. Vyyhden esitutkinta kestänee kuukausia.

Edellisen kerran KRP tehoiski rakennusalan yrityksiin pari viikkoa sitten pääkaupunkiseudulla ja Porissa. Poliisi epäilee kymmenen firman hyötyneen kuittikaupasta useita miljoonia euroja.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat