Mainos

KRP selvittää Vanhasen toimia

Keskusrikospoliisi selvittää, onko pääministeri Matti Vanhasta syytä epäillä rikoksesta Raha-automaattiyhdistyksen rahojen jaossa. Asiasta kertoi ensimmäisenä Nelosen uutiset ja KRP on vahvistanut myös MTV:lle, että se on tekemässä aiheesta alustavia selvityksiä.

Esitutkinnan aloittamisesta on neuvoteltu oikeuskanslerin ja valtakunnansyyttäjän kanssa jo ennen joulua.

Vanhanen on pääministerinä ollut päättämässä RAY:n tuesta Nuorisosäätiölle, vaikka on itse samaan aikaan saanut säätiöltä vaalitukea. Nuorisosäätiö saa tukea Raha-automaattiyhdistykseltä vuosittain jopa useita miljoonia euroja. Raha-automaattiyhdistys ei jaa rahojaan itse, vaan päätökset tekee valtioneuvosto pääministerin johdolla. Vanhanen on pääministerikaudellaan ollut joka vuosi päättämässä rahan antamisesta Nuorisosäätiölle.

Krp on jo neuvotellut asiasta oikeuskansleri Jaakko Jonkan ja valtakunnansyyttäjänviraston kanssa. Neuvottelu pidettiin 14. joulukuuta, vain yhdeksän päivää ennen Vanhasen vetäytymisilmoitusta. Vanhanen ilmoitti vetäytyvänsä keskustan puoluejohtajakisasta 23. joulukuuta. Syyksi hän ilmoitti syksyllä tiedossa olevan leikkauksen.

Esitutkinnan aloittamisesta pääministeriä vastaan päättää perustuslakivaliokunta oikeuskanslerin esityksestä.

Pääministeri Vanhanen kertoi tänään aamulla Nelosen uutisille, ettei keskusrikospoliisi ole ollut yhteydessä häneen meneillään olevan selvityksen tiimoilta. Vanhasen mukaan asia ei siten ole vaikuttanut hänen vetäytymispäätökseensä, vaan päätös syntyi marraskuun alkupuolella muiden syiden takia.

Katso Eeva Lehtimäen juttu

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.