Mainos

KRP pyytää sijoitushuijauksen uhreja ilmoittautumaan

Keskusrikospoliisi kertoo käynnistäneensä esitutkinnan koskien sijoituskerho WinCapitaa (entinen WinClub). Poliisi arvioi, että klubiin sijoituksia tehneitä voi olla jopa 10 000. Toisaalta poliisista korostetaan, että kyseessä on arvio ja suljetun klubin jäsenmäärä selvinnee esitutkinnan aikana. Poliisin arvion mukaan klubiin olisi laitettu rahaa jopa yli 50 miljoonan euron edestä.

KRP kehottaa tekemään rikosilmoituksen paikallispoliisille, mikäli pelkää joutuneensa rikoksen uhriksi sijoitettuaan WinCapitaan. Tähän mennessä muutama rikosilmoitus on tehty paikallispoliisin eri yksiköihin. Epäilyjä tutkitaan alustavasti rikosnimikkeillä rahankeruurikos, petos ja törkeä petos.

Poliisi seurannut klubia jo pitkään

Vajaat kolme viikkoa sitten WinCapita hävisi internetistä jättäen jäsenet epätietoisuuteen rahojensa kohtalosta. MTV:n Uutisissa klubiin kohdistuvista epäilyistä kerrottiin ensimmäisen kerran syyskuussa. Jo tuolloin viranomaiset kertoivat seuraavansa klubin toimintaa. Nyt KRP katsoo, että ns. syytä epäillä -kynnys on ylittynyt.

Tutkinnassa yritetään selvittää, onko toiminnassa ollut kyse jonkinlaisesta pyramidirakennelmasta.

WinCapitan tutkinta on keskitetty KRP:n pohjoiseen yksikköön. Yksi WinCapita-värväyksen keskuspaikoista on ollut tiettävästi Kuopio.

Valuuttahuijaukset yleisiä maailmalla

Forex- eli valuuttahuijauksista on tullut eräänlainen muoti-ilmiö maailmalla. Niissä sijoittajia kosiskellaan mukaan valuuttakauppabisnekseen, jonka lupaillaan tuovan poikkeuksellisen suuria, satojen prosenttien vuosituottoja.

Valuuttahuijaukset toimivat täysin eri mittaluokassa kuin esimerkiksi entisajan ketjukirjevedätykset. Menetetyt summat ovat helposti tuhansia, jopa kymmeniätuhansia euroja.

Huijauksissa valuuttakauppa on kuitenkin sivuseikka. Yleensä sitä ei tehdä ollenkaan, vaan sijoittajien rahat jäävät suoraan huijareiden taskuihin. Toisaalta valuuttahuijausten avulla on myös mahdollista pestä laitonta rahaa. WinCapitan tapauksessa poliisi on todennut selvittävänsä myös rahanpesun mahdollisuutta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.