Mainos

Krp pidätti Kaj-Erik Relanderin

Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander on pidätetty. Krp:n mukaan pidättämisen perusteena on epäily törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta

Soneran entinen toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander on pidätetty, kertoi keskusrikospoliisi tänään. -Relander on itse saapunut Suomeen ja on täällä parhaillaan selvittämässä asiaa. Pidättämisen perusteena on epäily törkeästä viestintäsalaisuuden loukkauksesta, sanoi KRP:n apulaispäällikkö Jari Liukku illansuussa.

Relander oli kuultavana Vantaalla KRP:n tiloissa. -Kuulustelut jatkuvat, ja Relander voi päästä lähtemään jo tänään tai voi olla, että tätä toimenpidettä jatketaan.

Jos poliisi haluaa esittää oikeudelle vangitsemisvaatimuksen, se on tehtävä perjantaihin puoleen päivään mennessä. Liukku ei ottanut kuulustelujen jatkuessa kantaa siihen, tullaanko vangitsemisvaatimusta esittämään.

Liukku ei kommentoinut kysymyksiä siitä, mistä Relander saapui tai oliko poliisin ja hänen kesken sovittu asiasta etukäteen. Poliisi haluaa kysyä Relanderilta epäillyn rikoksen tunnusmerkistöihin kuuluvista tekijöistä.

Soneran johtajia vangittiin

Helsingin käräjäoikeus vangitsi kaksi korkeaa Soneran johtajaa aamun pakkokeinoistunnossa. Viestintäjohtaja Jari Jaakkolaa ja strategiajohtaja Henri Harmiaa epäillään törkeästä viestintäsalaisuuden loukkaamisesta.

Käräjäoikeus käsitteli jutun salaisena keskusrikospoliisin pyynnöstä, joten tietoja vangitsemisen perusteista ei ollut saatavissa. Oikeus vangitsi miehet kuitenkin todennäköisin syin epäiltynä. Se tarkoittaa, että rikosepäilyjen tueksi on kertynyt näyttöä.

Soneran epäillään käyttäneen laittomasti teletunnistetietoja vuosina 2000 ja 2001.

-Päämieheni kiistää rikosepäilyt, Jaakkolan asianajaja Jorma Nevanlinna sanoi käräjäoikeuden istunnon tauolla.

Myös Harmian asianajaja Harri Niinimäki sanoi päämiehensä kiistävän rikosepäilyt. Tarkemmin ei hänkään perusteluihin mennyt.

Sekä Harmia että Jaakkola on toistaiseksi vapautettu tehtävistään.

Ennen Jaakkolan ja Harmian juttujen käsittelyä käräjäoikeus vapautti aiemmin vangitun Soneran yritysturvallisuusosaston työntekijän. Iltapäivällä vapautettiin lisäksi vangittuna ollut naispuolinen Soneran työntekijä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 26.11.2002)

Liikenne- ja viestintäministeri Kimmo Sasi pitää erittäin kiusallisena jatkuvasti esiin pulpahtavia, kielteisiä Sonera-uutisia.
(Kymmenen uutiset 26.11.2002)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.