Mainos

KRP osallistuu liikemiesten surmatutkimuksiin

Keskusrikospoliisi ryhtyy osaltaan selvittämään suomalaisten liikemiesten surmaa Bagdadissa.

Keskusrikospoliisi osallistuu tutkimuksiin, joissa selvitetään kahden suomalaisliikemiehen eilistä surmaa Bagdadissa.

- Kotiin palaavaa valtuuskuntaa puhutetaan jo tiistain aikana Jordanian Ammanissa, kertoo KRP:n tutkinnanjohtaja rikoskomisario Ari Soronen.

KRP:tä kiinnostaa, tietääkö valtuuskunta mitään surmatöistä. Puhuttelussa käytetään hyödyksi suomalaispoliiseja, jotka ovat koulutustehtävissä Jordaniassa.

- Jordaniassa on kouluttajina suomalaisia järjestys- ja rikospoliiseja. Totta kai hyödynnämme tällaista tilaisuutta, kun se kerran on mahdollista, Soronen sanoo.

Poliisitarkastaja Matti Launiainen sisäministeriöstä kertoi, että viisi suomalaista poliisimiestä on ollut 15:nnestä tammikuuta kouluttajina Ammanissa. Suomalaisten lisäksi kouluttajina on poliiseja mm. Ruotsista, Itävallasta, Saksasta ja Britanniasta. Ammanissa koulutetaan irakilaisia poliisitehtäviin omassa maassaan. Suomalaisten poliisien osallistuminen koulutukseen perustuu hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisen valiokunnan viime syksynä tekemään päätökseen.

Tavoitteena anarkia

Soronen arvioi, että liikemiesten surmaamisessa on ollut kyse anarkian aiheuttamisesta. Liikemiehiä kuljettaneen auton viereen tulleesta autosta on pystytty ampumaan liikkuvaan maaliin hyvinkin tarkasti. Soronen ei halua paljastaa tutkinnallisista syistä rikoksen yksityiskohtia, sillä tämä on tutkimuksia johtavan Bagdadin poliisin asia.

- Tärkeintä olisi nyt saada vainajat omaistenkin takia tänne mahdollisimman pian. Tämä voi kestää kuitenkin useita päiviä, hän sanoi.

- Vainajat on määrä kuljettaa amerikkalaisten avustuksella ensin Kuwaitiin ja sieltä Saksaan, josta suomalainen hautaustoimisto hakee heidät Suomeen. Suomessa vainajille tehdään oikeuslääketieteellinen tutkimus. Suomalaisen valtuuskunnan Ammanissa tapahtuvan puhuttamisen jälkeen selviää, onko ryhmää tarvetta puhuttaa vielä uudelleen Suomessa.

- Näin tehdään, jos Ammanissa tai myöhemmin ilmenee jotain uutta. Turhia kuulusteluja emme rupea tekemään, Soronen selvitti.

(MTV3-STT)

Yritykset harkitsevat itse, haluavatko ne ottaa riskin voidakseen kaupallisesti hyötyä maan jälleenrakennushankkeista, sanovat johtaja Eija Rotinen ulkoministeriöstä ja Teknologiateollisuus ry:n viestintäjohtaja Markku Alhonen.

(Huomenta Suomi 23.03.2004)

(Kymmenen uutiset 23.03.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.