Mainos

KRP: Nokialla tutkittavana jopa 11 kuolemantapausta

Poliisi tutkii vammaismurhista epäillyn entiset työpaikat. Nokialla epäilyttävien kuolemantapausten määrä on noussut yhteentoista.

Keskusrikospoliisi tutkii Nokian terveyskeskuksessa vammaismurhista epäillyn osuutta yhteentoista kuolemantapaukseen, kertoo tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen MTV:n uutisille.

Aikaisemmin poliisi on tutkinut seitsemää kuolemantapausta, jotka ovat tapahtuneet epäillyn työskennellessä Nokian terveyskeskuksessa alkuvuonna.

Poliisilla on hallussaan kuolinsyytodistukset. Tuomisen mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että kuolemantapauksiin ei liity rikosta.

- Kymmenen tutkijan ryhmä on saanut kerättyä potilastiedot kasaan ja nyt lähdemme tekemään tarkistuksia, Tuominen sanoo.

Tuomisen mukaan tutkimuksissa otetaan huomioon potilaskertomusten kulku. Esimerkiksi se, onko potilaan tila romahtanut nopeasti. Tämän jälkeen ryhmä kuulee vielä Nokian terveyskeskuksen henkilökuntaa suullisesti.

Nokian terveyskeskuksesta hävisi myös 28 kappaletta vanhvoja kipulääkkeitä ja 350 euroa rahaa epäillyn hoitajan työskennellessä siellä. Ne ovat todennäköisesti menneet omaan käyttöön, sillä poliisin mukaan potilaskäyttöä ei ole tullut esille lääkkeiden osalta.

Myös aikaisemmat työpaikat tutkitaan

Kahdesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä epäillyn nokialaisnaisen kaikki entiset työ- ja harjoittelupaikat joudutaan tarkistamaan, kertoo KRP:n tutkinnanjohtaja Paavo Tuominen.

- Jos työpaikoilla on tapahtunut kuolemantapauksia, käymme ne läpi varmasti.

Tutkinta on tarkoitus aloittaa syyskuussa, sillä poliisilla ei toistaiseksi ole luotettavaa listaa kaikista naisen entisistä työpaikoista.

Neljästä myrkytyksestä epäilty hoitaja on työskennellyt ainakin Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa lastenosastolla. Tätä ennen on nainen työskenteli perushoitajana Pappilanniemen sairaalassa Hattulassa.

Keskusrikospoliisi epäilee 26-vuotiasta naista kahden kehitysvammaisen myrkyttämisestä Ylöjärvellä toimivassa Ylisen kuntoutuskeskuksessa. Näiden lisäksi naista epäillään myös samassa laitoksessa tapahtuneesta murhan yrityksestä sekä pienen lapsen murhayrityksestä, joka tapahtui epäillyn vapaa-ajalla Kurussa heinäkuun lopussa.

(MTV3/Johanna Sainio)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.