Mainos

KRP:n toimista November-tutkinnassa ei aloiteta esitutkintaa

Keskusrikospoliisin (KRP) toiminnasta niin kutsutussa November-huumetutkinnassa vuonna 2005 ei aloiteta esitutkintaa.

Poliisihallitus teki asiasta keväällä tutkintapyynnön sen jälkeen, kun Iltalehti uutisoi asiasta. Uutisen mukaan poliisi olisi jättänyt useita kiloja amfetamiinia maastokätköön Länsi-Vantaalle ja huumeet olisivat päätyneet rikollisille, vaikka kätkö oli poliisin seurannassa. Lehti kertoi tietojen perustuvan muun muassa KRP:stä saatuihin tietoihin ja salaiseen esitutkintamateriaaliin.

Kihlakunnansyyttäjä Olli Sulkosen mukaan Iltalehdessä esitetyille väitteille ei löytynyt vahvistusta, eikä esitutkintaa siksi aloiteta. Tukea ei löytynyt myöskään väitteelle, että poliisi olisi sallinut tiedottajansa käydä huumekauppaa.

– Pelkkä väite tai oletus rikoksen tapahtumisesta ei ylitä tutkintakynnystä. Ketään ei saa asettaa perusteettomasti epäilyn kohteeksi, todetaan syyttäjän päätöksessä.

Päätöksessä katsotaan myös, että kätkön valvonnan järjestäminen reaaliaikaiseksi olisi ollut käytännössä mahdotonta, koska kätköä seurattiin useiden kuukausien aikana. Päätöksen mukaan valvontakuvissa näkyneistä kätköllä käyneistä kaikkia paitsi yhtä on kuulusteltu ja tämän yhdenkin henkilöllisyyttä on pyritty selvittämään.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.