Mainos

KRP:n päällikkö: Tämä koettelee työyhteisöä

Keskusrikospoliisin päällikkö Robin Lardot yllättyi siitä, että MTV Uutisille salaista tietoa kaupannut virkamies paljastui keskusrikospoliisin rikostutkijaksi. Poliisimies työskenteli KRP:n päämajassa Vantaalla.

– Kyllähän tämä yllättävä tieto oli ja valitettava yksittäistapaus. Tässä yhteydessä toivon jaksamista omaisille ja tietenkin tämä koettelee työyhteisöä.

Lardot'n mukaan mies oli työyhteisössä pidetty.

– Henkilökohtaisesti en häntä tuntenut, mutta hän oli pidetty poliisimies. Erittäin kokenut ja ollut selvittämässä lukuisia rikoksia. Hän on tehnyt hyvää työtä vuosien varrella, Lardot sanoo.

Mies vinkkasi MTV Uutisille tiedon terrorismirikosepäilyistä lokakuun alussa ja tarjoutui sen jälkeen antamaan lisää tietoja rahaa vastaan. MTV kieltäytyi tarjouksesta ja paljasti saadun tarjouksen.

–Tämmöistähän ei saa päästä tapahtumaan, että meiltä vuotaa tietoja julkisuuteen. Pidän erinomaisena sitä, että MTV nosti tämän asian esiin ja tästä käynnistettiin saman tien poliisirikostutkinta, Lardot sanoo.

Lardot arvioi, että poliisimiehen motiivi saattaa jäädä ikuiseksi arvoitukseksi.

– Voi olla, että varsinaisia syitä ja motiivia ei koskaan saada varmuudella selväksi, koska henkilö on menehtynyt. Motiivi saattaa jäädä arvailujen varaan.

Lardot'n mukaan esitutkinta-aineisto analysoidaan tarkasti, kun se aikanaan valmistuu.

– Täysin aukotonta ja kattavaa systeemiä tietovuotoihin ei ole. Mutta katsotaan, voidaanko tulevaisuudessa välttää, ettei mitään tällaista pääse tapahtumaan. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.