Mainos

KRP:n päällikkö Savon Sanomissa: Suomessa on satoja rikollisjengien kulissifirmoja

Keskusrikospoliisin päällikön mukaan Suomessa on satoja rikollisjengien kulissifirmoja. Suomessa toimii reilut 40 EU-kriteerit täyttävää järjestäytyneen rikollisuuden ryhmää.

KRP:n päällikkö, poliisineuvos Rauno Ranta arvioi Savon Sanomissa, että kaikilla näillä ryhmillä on laillisesti toimivia yrityksiä.

Kulissifirmoja toimii muun muassa rakennus- ja kuljetusalalla sekä kaupassa. Firmojen kautta rikolliset harrastavat muun muassa rahanpesua.

Rannan mukaan yritysten tunnistaminen voi olla kuitenkin vaikeaa. Hämäräyritysten johdossa ei välttämättä ole yhtään rikollistaustaista henkilöä. Tällöin esimerkiksi kuntien ja valtion virastojen päättäjät eivät tunnista, että asiakasneuvotteluissa voi istua henkilöitä, joilla on suorat kanavat järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Sama koskee lukuisia laillisesti toimivia suomalaisyrityksiä, joka etsivät luotettavia liikekumppaneita.

Ranta patistaakin muun muassa kiinteistöyhtiöitä ja taloyhtiötä tarkkuuteen vuokrasopimusten teossa ja tilojen myynnissä.

– Kannattaa aina tarkistaa toisen osapuolen taustat, ettei yhtenä päivänä käy niin, että kerrostalon alakerrassa onkin rikollisjengin kerhotilat.

– Jos näin käy, tilanne on taloyhtiön asukkaille yleensä kiusallinen. Kuinka silloin menetellä? Kaveeratako liivijengiläisten kanssa vai muuttaako muualle? Oma juttunsa on se, kuinka jengin kerhotila vaikuttaa asunnon hintaan.

(MTV3)

Lue myös Savon Sanomat

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.