Mainos

Krp:n ja Vantaan huumepoliisien epäselvyyksissä kyse valeostoista

Keskusrikospoliisin ja Vantaan huumepoliiseja koskeva poliisirikostutkinta on edennyt loppusuoralle. Tammikuussa alkaneessa tutkinnassa rikoksesta on epäilty 16 poliisia, mutta kymmenen osalta rikosepäilyt on lopetettu. Tutkinnanjohtaja Sakari Tiilikainen kertoo, että viisi poliisia rajattiin ulos tällä viikolla.

Krp:tä koskevassa tutkinnassa epäiltynä on neljä krp:n päällystöön kuuluvaa poliisimiestä ja yksi miehistöön kuuluva poliisimies. Heitä epäillään virkavelvollisuuden ja virkasalaisuuden rikkomisesta. Asiassa on kysymys huumerikostutkinnassa käytetyn salaisen valeoston poliisikäytäntöjen lainmukaisuudesta.

Vantaan poliisista epäillään enää yhtä poliisia. Hän on toiminut tutkinnanjohtajana epäiltyä törkeää huumausainerikosta koskevasssa esitutkinnassa syksyllä 2006. Tiilikainen rajasi viisi Vantaan poliisia tutkinnasta pois maanantaina.

Epäily liittyy huumerikostutkintaa koskevan esitutkintapöytäkirjan merkintöjen riittävyyteen ja oikeellisuuteen. Lain mukaan pöytäkirjamerkintöjen oikeellisuudesta vastaa nimenomaan tutkinnanjohtaja.

- Tutkittavana on noudatettu poliisikäytäntö, jolla käytetty pakkokeino - valeosto - on salattu syyttäjältä ja tuomioistuimelta tutkintaa seuranneessa huumerikosta koskeneessa oikeudenkäynnissä. Epäily koskee sitä seikkaa onko huumetutkintaa seurannut oikeudenkäynti vuonna 2007 Vantaan käräjäoikeudessa ja Helsingin hovioikeudessa toteuttanut oikeudenmukaisen oikeudenkäynnin vaatimuksen kaikkien syytettyjen ja tuomittujen osalta, Tiilikainen toteaa.

Epäillyt rikosnimikkeet ovat todistusaineiston vääristeleminen ja virkavelvollisuuden rikkominen.

Juttujen tutkinta valmistuu joulukuun alkupuolella.

Helsingin huumepoliisin kohdistuvat tutkinta on edelleen kesken.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.