Mainos

KRP:n huumetutkijoita epäillään laittomista valeostoista

Seitsemää keskusrikospoliisin huume- ja ataripoliisia epäillään yllytyksestä törkeään huumerikokseen. Vuosi sitten sattunut valeostojuttu on nyt syyteharkinnassa. Poliisien epäillään rakentaneen amfetamiinikauppiaille laittoman ansan.

Poliisit ratsasivat Keimolan huoltoasemalla vuosi sitten auton, josta löytyi 1,6 kiloa amfetamiinia. Autossa oli kaksi miestä ja yksi nainen. Hetkeä aikaisemmin autosta oli poistunut neljäs mies. Huumeista syytettyjen mukaan juuri neljäs mies oli tilannut amfetamiinin aiemmin elokuussa. Erä tuotiin maahan Virosta ensimmäinen päivä syyskuuta eli päivää ennen takavarikkoa.

Amfetamiinista syytettyjen mukaan heidät provosoitiin rikokseen. He sanovat, että neljäs mies on toiminut yhteistyössä poliisin kanssa. Sen neljäs mies kiistää ja sanoo, olleensa paikalla vain ostamassa mersua, joskin myöntää ottaneensa amfetamiinista näyte-erän. Krp:n poliisien toiminnasta tehtiin poliisitutkinta espoolaisen syyttäjän johdolla. Pari viikkoa sitten valmistuneissa tutkimuksissa selvisi, että neljäs mies oli ollut tiiviisti yhteydessä krp:n huumetutkijaan. He olivat soitelleet toisilleen takavarikkopäivänä peräti kahdeksan kertaa. Monet puheluista ajoittuivat niin, että neljäs mies oli ensin ollut yhteydessä salakuljettajiin ja soittanut sitten pian poliisille.

Poliisimieheltä kysyttiin soitoista esitutkinnassa. Hän kertoi puheluiden käsitelleen aseasioita. Mies on on asekouluttajaja ja ns. neljäs mies ase-ekspertti. Olennaista tässä on, onko mies tilannut huumeet poliisin lukuun, vai onko hän ollut jutussa vain poliisin tiedottaja. Erikoisinta olisi se, että tiedottaja paljastaisi omia huumekauppojaan. Kaikki epäillyt poliisit ovat jyrkästi kiistäneet syyllistyneensä yllytykseen törkeään huumerikokseen tai virka-asemansa väärinkäyttämiseen. Asianajajien selvitysten mukaan neljäs mies on ollut ratsioissa osallisena aikemminkin. Keväällä 1996 krp löysi amfetamiinia Lohjalta.Jutussa tuomitun miehen mukaan myös silloin neljäs mies oli tilannut huumeet ja kadonnut hetkeä ennen ratsiaa. Asianajajien mukaan neljäs mies oli ostajana myös Käpylän Essolle elokuussa 1997. Järjestelyt olivat samanlaiset, mutta tällä kertaa pussista ei löytynytkään amfetamiinia, vaan perunajauhoja.

Nykyisen lain mukaan valeostot ovat eräänlaista harmaata aluetta. Uudessa poliisilaissa ne aiotaan sallia. Pääsääntö uudessakin laissa on kuitenkin se, että poliisi ei saa provosoida ketään tekemään rikoksia.
(MTV3-Jarkko Sipilä)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.