Mainos

KRP lopettaa kadonneiden listan julkaisemisen

Kaakkois-Aasian luonnonkatastrofissa kadonneiden henkilöiden nimilista on poistettu KRP:n verkkopalvelusta sisäministeriön päätöksellä.

Keskusrikospoliisi ilmoitti tänään lopettavansa Aasian luonnononnettomuudessa kadonneiden suomalaisten listan julkaisemisen. Päätös tulee voimaan saman tien. Lista poistettiin KRP:n mukaan avoimesta internetverkosta sisäministeriön pyynnöstä.

- Lista luotiin kadonneiden etsinnän ja pelastustoiminnan ensimmäisen vaiheen tukemiseksi. Nyt kun tämä akuutti vaihe on päättynyt, lista on täyttänyt tehtävänsä eikä sitä enää tarvita, perusteli hallitusneuvos Esko Koskinen sisäministeriöstä. Sisäministeriö teki päätöksen kadonneiden listan luomisesta sen jälkeen kun kokonaiskuva Aasian maanjäristyksen ja hyökyaaltojen aiheuttamista tuhoista saavutti viranomaiset joulunpyhien jälkeen.

Ministeriön mukaan maanjäristyksen ja sen aiheuttaman hyökyaallon vaikutusalueella kadonneiden henkilöiden listaa alettiin julkistaa hengenvaarassa olevien ihmisten pelastamiseksi. Päätökseen liittyi kuitenkin ehto listan julkaisun lopettamisesta heti, kun se käy pelastustoiminnan kannalta tarpeettomaksi. Myös kadonneiden henkilöiden yksityisyyttä haluttiin näin suojella. KRP:n ohella ministeriö vetosi myös muihin kadonneiden listan julkaisseihin tahoihin, jotta nämä poistaisivat suomalaisturistien nimet sivuiltaan. Kadoksissa olevien suomalaisten lukumäärä on 174.

Kuolonuhrien varmistettu lukumäärä on tällä hetkellä kaksi, mutta Thaimaassa toimiva suomalainen uhrintunnistusryhmä on selvittänyt alustavasti kahden muun vainajan henkilöllisyyden. Sisäasiainministeriö ilmoittaa heidän kotiuttamisestaan myöhemmin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.