Mainos

KRP lisää asiantuntijapoliisien määrää

Keskusrikospoliisi on tulevaisuudessa entistä enemmän erityisasiantuntemuksen talo. Sisäministeriön työryhmän mietinnössä korostetaan KRP:n merkitystä mm. kansainvälisen ammattirikollisuuden, rahanpesun ja ja vakavien talousrikosten selvittäjänä.

Työryhmän tehtävänä oli paikata aukkoja, joita havaittiin Aluehallinto 2000 -hankkeen turvallisuusjaoston esityksessä. KRP säilyy valtakunnallisen rikostorjunnan yksikkönä, mutta sen tehtävät on nyt määritelty uudelleen, totesi mietintöä vastaanottanut sisäministeri Jan-Erik Enestam (r.) niille, jotka ovat julkisuudessa vastustaneet muutoksia.

KRP:n asiantuntijapalveluiden tuottamisesta ja henkilöstön kouluttamisesta annetaan syksyllä poliisin ylijohdolle oma suunnitelmansa. KRP hoitaa jatkossa erityisesti kansainvälistä lainvalvontayhteistyötä. Samalla se kerää, tutkii ja jakaa koko poliisihallinnolle tiedusteluaineistoa rikollisuudesta. Rikoksista KRP ottaa huolekseen esimerkiksi rikossarjat, joista osa on tehty ulkomailla ja tekijänä on ulkomainen rikollisryhmä.

Ammattimainen rikollisuus on myös valtakunnallisen poliisin asia, samoin uudet rikosilmiöt. Se hoitaa lisäksi rikokset, joista epäilty on julkista valtaa käyttävä tai muuten päättävässä asemassa oleva. KRP:lla on oikeus saada tutkinta-apua poliisin muilta tutkimuslaitoksilta ja paikallispoliisilta.

Poliisin paikallishallinto muuttuu joulukuun alussa, jolloin toteutuu kihlakuntauudistus. 230 poliisipiiristä siirrytään 90:een kihlakunnan poliisiin. Uudistuksen tarkoitus on vahvistaa paikallispoliisinkin osuutta vakavan rikollisuuden paljastamisessa ja torjunnassa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.