Mainos

KRP kuuli Supon johtoa

Esitutkinta Supon epäillystä laittomasta teletunnistetietojen hankinnasta on tänään jatkunut Supon päällikön Seppo Nevalan ja operatiivisen linjan johtajan Petri Knapen kuulemisella.

Tutkintaa johtavan valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston mukaan suojelupoliisin johtajia kuultiin uudestaan niistä teemoista, joista valtionsyyttäjä Jukka Rappe oli vaatinut lisätutkintaa. Illan suussa KRP:ssa oli vielä meneillään kahden uuden todistajan kuuleminen.

Koiviston mukaan tämänpäiväinen johtajien kuuleminen ei tuonut mitään suurempaa uutta. Kysymykset olivat vanhaa tietoa täsmentäviä, eivätkä saadut tiedot muuttaneet hänen käsityksiään siitä, miten tapauksen kanssa pitäisi edetä.

- Täsmennettiin aikoja, tapahtumia, tekemisiä, mieltämisiä. Hankittiin, voisi sanoa, enemmän lihaa luitten päälle. Mitään uusia rikosepäilyjä tai rikosnimikkeitä asiaan ei tullut, vaan niin sanotusti vanhoilla epäilyillä mennään eteenpäin, Koivisto kertoi.

Kolmas epäilty päästään kuulemaan vasta keskiviikkona. Hän on aluepäällikkö, jonka epäillään hankkineen laittomasti teletunnistetietoja Supon tutkinnassa olleesta jutusta.

Supoon kohdistuvan esitutkinnan valmistuminen venyy Koiviston mukaan ensi viikkoon, sillä kuulustelujen anti täytyy saada vielä vedettyä yhteen.

Naulapää kuulee Nevalaa myöhemmin

Nevalaa epäillään tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja Knapea virkavelvollisuuden rikkomisesta. Epäilyt liittyvät siihen, että johtajat ovat mahdollisesti tienneet alaisensa laittomista puuhista, mutta jättäneet rikosilmoituksen tekemättä.

Nevalan virassajatkamiseen liittyvä kuuleminen on ollut tarkoitus pitää siinä vaiheessa, kun esitutkinnan kuuleminen on tehty.

Alun perin poliisiylijohtaja Reijo Naulapään piti kuulla Nevalaa virassajatkamisesta jo huomenna, mutta Koiviston mukaan kuuleminen lykkääntyy, koska esitutkinnassa saatua aineistoa ei ehditä käsitellä niin nopeasti.

Koivisto sanoi, että esitutkinnan valmistumisen takarajana yritetään pitää ensi viikon keskiviikkoa. Tutkijoilla on paljon materiaalia, josta on vielä päätettävä, mitä esitutkintaan liitetään.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.