Mainos

KRP kuulee Brasiliassa surmattujen lähipiiriä

Keskusrikospoliisi aloittaa Suomen päässä Brasiliassa surmatun kolmikon Brasilia-yhteyksien selvittämisen. Surmien tutkintavastuu on Brasiliassa, joten KRP toimii maan poliisiviranomaisten pyyntöjen mukaan.

– Ne voivat olla kuulustelupyyntöjä henkilöiltä, jotka tietävät surmattujen henkilöiden matkasta ja yhteyksistä Brasiliassa, kertoo rikosylikomisario Tero Haapala KRP:stä.

Haapalan mukaan kuulusteluja tehdään jo tämän päivän aikana. Brasilian poliisi on kertonut, että sillä on ollut vaikeuksia saada yhteyttä surmattujen omaisiin.

– Suomen poliisi auttaa kykynsä mukaan, jos tarvitaan tietoa täältä päästä, Haapala sanoo.

Keskusrikospoliisi ei ota kantaa surmien yksityiskohtiin, sillä myös tiedottamisvastuu on Brasilian poliisilla. Poliisin silmin suomalaisiin kohdistuneet surmat ovat Brasiliassa harvinaisia.

– Viimeisin yksittäinen rikokseen johtanut [suomalaisen] kuolemantapaus on muutaman vuoden takaa Brasiliassa, Haapala sanoo.

Suomalainen pariskunta ja heidän naispuolinen ystävänsä surmattiin itäisessä Paraiban osavaltiosta. Uhrit löydettiin perjantaina. Uhrit olivat 60-70-vuotiaita. Helsingin Sanomat kertoi eilen, että surmien syynä saattoi olla talokauppa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.