KRP kommentoi terapiapalvelusta varastettuja suomalaisten arkaluontoisia terveystietoja: vastaavat rikokset Suomessa harvinaisia

Vastaamo-psykoterapiapalveluyritys kertoo joutuneensa tietomurron kohteeksi. 

Poliisi ei tässä vaiheessa vahvista yrityksen nimeä, mutta rikoskomisario Marko Leponen KRP:stä sanoo, että vastaava tapaus on kyllä keskusrikospoliisilla tutkinnassa.

– Tutkintalinjat ovat kaiken kaikkiaan vielä auki. Pidämme mahdollisena, että tekijöitä voi olla yksi tai useita ja he voivat olla suomalaisia tai ulkomaalaisia, sanoo Leponen.

Leposen mukaan tekoa voidaan pitää vakavana, koska se kohdistuu arkaluontoiseen tietoon ja että vastaavat rikokset ovat Suomessa harvinaisia.

– Tutkinta etenee nyt kovaa vauhtia. Poliisin ohjeena on, että jos havaitsee, että omia tietoja on tietoverkkoon vuotanut, niin silloin henkilö on joutunut rikoksen uhriksi ja siitä pyydetään tekemään poliisille rikosilmoitus, Leponen kehottaa.   

Oletko ollut Vastaamo-psykoterapiapalvelun asiakkaana? Pelkäätkö tietojesi vuotavan tai onko ne jo vuodettu? Voit kertoa tarinasi nimettömänä MTV Uutisille. Ota yhteyttä toimitukseen: Sähköpostitse uutiset@mtv.fi tai puhelimitse 040 578 5504.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja