Mainos

KRP käynnistää STT-jutussa uuden esitutkinnan

KRP käynnistää esitutkinnan maastohiihdon dopingjutussa eli niin sanotussa STT-jutussa. Tekoja tutkitaan törkeänä petoksena ja vääränä ilmiantona. Epäiltyjen määrää poliisi ei vielä kerro.

KRP on kuulustellut jupakassa hiihdon entistä päävalmentajaa Kari-Pekka Kyröä, ja tutkinta aloitetaan näiden kuulemisten perusteella. Ne liittyivät lisätutkintaan, jossa selvitettiin, esittivätkö jotkut asianomistajina olleet hiihtovaikuttajat aikanaan Suomen Tietotoimiston dopingjutussa perättömiä tietoja.

Kyrö on väittänyt julkisuudessa, että Hiihtoliitossa vallitsi 1990-luvulla järjestelmällinen dopingkulttuuri ja että dopingin käytöstä tiedettiin laajasti hiihdon sisäpiirissä.

KRP käynnistää esitutkinnan maastohiihdon dopingjutussa eli ns. STT-jutussa. Tekoja tutkitaan törkeänä petoksena ja vääränä ilmiantona. Epäiltyjen määrää poliisi ei vielä kerro.

Esitutkinta tulee olemaan laajempi kuin valtakunnansyyttäjänviraston viime kesänä pyytämä lisätutkinta, jolla selvitettiin sitä, perustuivatko STT-jutussa tehdyt kaksi syyttämättäjättämispäätöstä puutteelliseen aineistoon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.