KRP kartoittaa sähköpostihuijauksen uhreja

Keskusrikospoliisi on aloittanut esitutkinnan maanantaina sähköposteihin tulleiden huijausviestien johdosta. Poliisi haluaa nyt selvittää, kuinka laajasti Keskusrikospoliisin nimissä lähetettyjä huijausviestejä on lähetetty ihmisille.

KRP varoitti maanantaina posteihin tulleista viesteistä, joissa poliisin nimissä pyydettiin luottokorttitietoja. Huijausviesteissä väitettiin, että luottokorttitietoja tarvittaisiin muka kopioitujen ja väärinkäytettyjen luottokorttien sulkemiseksi.

Rikosylikonstaapeli Jani Rautionaho kertoo Tietokone -lehdessä, että parhaillaan selvitetään, kuinka moni on antanut omia tietojaan huijareille. Lisäksi poliisi aikoo selvittää, mihin tarkoituksiin huijattuja tietoja kerättiin.

Keskusrikospoliisi pyytää poliisin verkkosivuilla niitä henkilöitä, jotka viestin johdosta antoivat omat henkilö- ja luottokorttitietonsa Luottokunnan nimissä olleella huijaussivustolla, ottamaan lisäksi välittömästi yhteyttä puhelimitse Luottokunnan asiakaspalveluun tapahtuman selvittämiseksi.

Luottoyhtiöt, pankit ja poliisi muistuttavat, etteivät ne koskaan kysele asiakasnumeroita, tunnuksia tai salasanoja sähköpostin välityksellä.

Lue myös:

    Uusimmat