Mainos

KRP: Kansanedustajien uhkailija haluaa vain julkisuutta

Keskusrikospoliisi on kiusaantunut kansanedustajille tappouhkauksia lähettävän nimimerkki SVA:n toiminnasta. KRP:n tulkinnan mukaan nimimerkki SVA (Suomen vallankumousarmeija) hakee tappouhkauksilla vain ja ainoastaan julkisuutta ja sitä nimimerkki on nyt saanut.

KRP:ssä tutkintaa johtava rikoskomisario Arto Tuomela uskoo, että taustalla on vain yksi henkilö, joka osaa taitavasti peitellä jälkensä netissä.

- Heinäkuusta asti on tullut joukkosähköpostina tappouhkauksia kansanedustajille. KRP:ssä otamme uhkaukset vakavasti, ja tiedot kannattaa toimittaa meille.

- Mutta sanoisin kansanedustajille, että rauhallisin mielin, jos nimimerkki SVA:lta postia saavat. Tämä on enemmän kiusallista kuin vaarallista, Tuomela summaa.

Nettiuhkailijan jäljille vaikea päästä

Vastaavaa kansanedustajiin kohdistuvaa joukkouhkailua ei Tuomelan mukaan esiinny usein. Nimimerkki SVA on esittänyt uhkailujaan sekä nettien keskustelupalstoilla, että suoraan kansanedustajien sähköpostiosoitteisiin. Lisäksi hän ohjeistaa uhkailuun myös muita omalla blogisivullaan.

Silti KRP:n on hankala päästä tekijän jäljille, sillä netissä nimettömänä uhkailevan on helppo peitellä jälkensä.

- Joka asiansa osaa, pystyy hyvin jälkensä peittelemään.

- Nykypäivänä palvelimet johtavat usein ulkomaille. Meidän täytyy käydä läpi normaali oikeus- ja virka-apumenettely, joka johtaa toiseen maahan. Tämä on tutkinnallisesti haasteellista, selvittää Tuomela.

- Lisäksi tietokoneen paljastavan IP-osoitteen selvittämiselle pitää hakea luvat käräjäoikeudelta, koska se on televalvonnan piirissä.

- Prosessi on raskas ja tekniikka menee nopeammin eteenpäin kuin lainsäädäntö. Nimimerkki SVA teettää hommia - kyllä näin on, KRP:n tutkinnanjohtaja Arto Tuomela sanoo selvästi harmistuneena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.