Mainos

Krp: Kampaajamurhan palaset alkavat hahmottua

Keskusrikospoliisin mukaan kampaaja Seija Mörön henkirikoksen tutkinta on edistynyt hyvin. Espoon käräjäoikeus vangitsi maanantaina iltapäivällä 53-vuotiaan naisen todennäköisin syin epäiltynä Mörön murhasta. 53-vuotias vastusti vangitsemista ja kiistää syyllisyytensä.

Oikeus käsitteli poliisin vangitsemisvaatimuksen suljetuin ovin.

Poliisi on selvitellyt uhrin ja epäillyn tekemisiä ja menemisiä viime viikolla. - Me olemme saaneet aika hyvin yhdistettyä epäillyn yhteyden uhriin, rikoskomisario Ismo Kopra krp:stä kertoo.

Naiset olivat tavanneet muutamia vuosia aiemmin.

- Heidän tuttavuutensa on alkanut noin viisi vuotta sitten todennäköisesti normaalissa kampaamokäynnissä. Siitä se on jatkunut vilkkaampana ja vähemmän vilkkaana, Kopra kertoo. Seija Möröllä oli kampaamo Helsingin Hämeentiellä.

Olivatko he tuttavia vai ystäviä?

- Määrittelisin sen enemmän tuttavuussuhteeksi. Epäillyllä on ollut auto käytössään , jota taas kampaajalla ei ollut. Siinä on joskus tarvittu kyytiä ja käyty syömässä ja kahvilla. Tällaista normaalia tuttavuutta.

Krp mukaan tässä tapauksessa kyse ei ole rahasta tai velkasuhteesta. - Motiivi on vielä hakusessa, mutta mä uskon että sekin tässä tutkinnan edistyessä selviää.

Tapasivat 23. heinäkuuta

Kopra kertoo, että uhri ja epäilty ovat olleet yhteydessä keskiviikkona 23.heinäkuuta puhelimitse ja he ovat myös tavanneet tuolloin Helsingissä. Viimeinen havainto elävästä Seijä Mörästä on tuolta päivältä.

Mörön ruumis löytyi meren rannalta Porvoon Tolkkisista viikko sitten lauantaina. - Se on meille vielä mysteeri, että miksi juuri Porvooseen, mutta uskon että sekin selviää.

Vangitsemisvaatimuksen mukaan henkirikos on tapahtunut 23.-26.heinäkuuta.

Epäilty myöntää tavanneensa Mörön keskiviikkona, mutta kiistää rikoksen. - Hän sanoo, ettei hänellä ole mitään tekemistä Seija Mörön henkirikoksen kanssa. Hän ei tiedä siitä mitään, Kopra kertoo.

Tekotapa on Kopran mukaan hyvin raaka, muttei kerro siitä tarkemmin. 53-vuotias helsinkiläisnainen on tällä hetkellä ainoa epäilty.

Mörö surmattiin jossain muualla kuin rannalla. - Löydämme kyllä surmapaikana. Toki meillä on epäilys jo nyt, mutta ei varmuutta.

Kopran mukaan se selviää teknisissä tutkimuksissa.

Oikeussalissa näki, että kukkakuvioiseen paitaan pukeutunut epäilty on hieman yli viisikymmentävuotias ja hento.

Olisiko ruumiin liikutteleminen onnistunut häneltä yksin?

- Varmasti onnistuu, koska uhri oli myös erittäin pienikokoinen. Hän painoi vain 50 kiloa.

Vangitsemisen lisäksi poliisi vaati oikeudelta myös, että epäillyn yhteydenpitoa rajoitetaan. Oikeus suostui vaatimukseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.