Mainos

KRP: Kadulla olleiden kuulemiset alkamassa – lisähavaintoja kaivataan

Rikoskomisario Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista (KRP) kertoo MTV3 Uutisille, että Hyvinkään ampumisista epäillyn kuulustelut ovat alkamassa.

KRP:n mukaan pääepäillyn kuulemista jatketaan sunnuntain kuluessa ja muutoinkin selvitellään hänen tekemisiään tekohetken molemmin puolin kaikin keinoin. STT:n mukaan mies vaikutti kuulusteluissa järkyttyneeltä. Ihaksinen kertoi STT:lle myös, että ampuja tuskin oli valmis kuolemaan, sillä mies oli kiinniottohetkellä ilman asetta ja kiinniotto sujui ilman vastarintaa.

Epäillyn vangitsemista esitettäneen alkuviikosta.

Silminnäkijöiden kuulemiset aloitetaan

Yöllä tapahtumapaikalla olleiden kuulemiset aloitetaan myös tänään. Ihaksisen mukaan KRP:lla on ampumisyön ja -aamun jäljiltä yli viidenkymmenen silloin kadulla olleen nimet ja yhteystiedot.

– He ovat kirjoittaneet paperille lähinnä nimet ja yhteystietonsa, joista heidät tavoittaa. Tänään on sitten pistetty sitä materiaalia siihen kuntoon, että voidaan näiden henkilöiden kuuleminen aloittaa.

Ihaksinen ei virallisesti vahvista STT:n tietoa, jonka mukaan epäilty sai aseet vanhempien asekaapista. Virallisesti KRP kertoo aseiden tulleen epäillyn lähipiiristä.

– Aiemmissa tapauksissa ihmisten viha on kohdistunut muihin henkilöihin, ja nyt on yritetty välttää yksilöimästä mitään. Myöhemmin paljastuu kyllä kenen kaapista aseet ovat.

Lisähavaintoja kaivataan

Poliisia kiinnostaa edelleen mahdolliset lisähavainnot tekohetken aikoihin.

Henkilöt, joilla on havaintoja epäillystä, hänen liikkeistään, ampumisesta ja pakomatkasta ja jotka eivät ole vielä havaintojaan ilmoittaneet, voivat ilmoittaa tiedoistaan poliisille numeroon 071 878 689. Numero on voimassa toistaiseksi ja siihen voi soittaa kello kahdeksasta aamulla aina kahdeksaan asti illalla.

Paikalla olleet henkilöt, jotka ovat mahdollisesti hukanneet omaisuuttaan tapahtuman yhteydessä, voivat puolestaan ottaa yhteyttä niihin ravintoloihin, joissa yöllä olivat.

Mikäli kateissa oleva omaisuus ei löydy ravintolasta, sitä voi tiedustella myös Hyvinkään poliisista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.