Mainos

KRP jatkaa Tammi-jutun tutkimuksia

Keskusrikospoliisi jatkaa vielä verohallituksen pääjohtajan Jukka Tammen tapauksen tutkimuksia. KRP selvittää, onko pääjohtaja Tammen tekemisistä syytä ryhtyä esitutkintaan.

Keskusrikospoliisista kerrottiin, että asian selvittämisessä menee vielä useita päiviä. Jos esitutkinta alkaa, harkitaan Tammen pidättämistä virasta.

Verohallituksen pääjohtaja Jukka Tammi omistaa osuuden turkulaisesta Nostokonepalvelu Oy:stä, jonka epäillään syyllistyneen liikevaihtoveron kiertämiseen. Tammi on jo aiemmin korostanut selvityksessään, ettei hän ole osallistunut yrityksen toimintaan muuten kuin vähemmistöosakkaana. Tammi omistaa 20 prosenttia yhtiön osakkeista.

Jos yrityksen yli viiden miljoonan markan veronkierto osoittautuu todeksi, Tammi ei katso olleensa tästä henkilökohtaisessa vastuussa, koska ei ole mitenkään voinut vaikuttaa yrityksen toimintaan. Hän ei ole koskaan suunnitellut ryhtyvänsä toimimaan yrityksessä. Tammi uskoo, että Nostokonepalvelu on toiminut laillisesti.

Talousrikollisuuden iskuryhmä jatkaa Uudenmaan lääninverovirastossa

Talousrikollisuuden ja harmaan talouden torjunta keskitetään jatkossakin Uudenmaan lääninverovirastoon. Iskuryhmään tulee myös poliiseja ja ulosottomiehiä.

25-30-henkinen projektiryhmä aloittaa toimintansa 1. marraskuuta ja toiminta kestää vuoden 1998 loppuun. Uudenmaan lääninverovirastossa oli aiemminkin tällainen ryhmä, mutta nyt sitä vahvistetaan. Toisena vaihtoehtona oli ryhmän perustaminen verohallintoon.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.