Mainos

KRP jatkaa hämärän sijoitusklubin toiminnan selvittämistä

Keskusrikospoliisi kertoo selvittävänsä yhä sijoitushuijauksesta epäillyn WinCapitan (entinen WinClub) toimintaa yhteistyössä sisäasiainministeriön ase- ja arpajaisyksikön kanssa.

KRP:n tiedotteen mukaan useat henkilöt ovat olleet yhteydessä poliisiin ja klubin toiminnasta on tullut runsaasti palautetta sekä kysymyksiä. Esitutkintaa ei ole kuitenkaan aloitettu, koska viikonloppuun mennessä poliisille ei ollut tehty yhtään rikosilmoitusta klubista.

KRP selvittää, onko WinCapitan toiminnassa kyse rahankeräyslaissa kielletystä pyramidipelistä, jolloin toimintaa olisi pidettävä rahankeräysrikoksena, vai mahdollisesti jostain muusta rikoksesta. KRP myös painottaa, että klubin toiminnan keskeytyminen ei liity Suomen poliisin toimenpiteisiin. Tiedossa ei myöskään ole, että minkään muun valtion viranomaiset olisivat kohdistaneet WinCapitaan toimenpiteitä.

MTV:n Uutiset kertoi jo syyskuussa ensimmäisen kerran klubiin kohdistuvasta pyramidipeliepäilystä. Vajaat kaksi viikkoa sitten klubin nettisivut hävisivät yllättäen verkosta. Lisäksi jäsenten ainoa yhteys klubin johtoon, sähköpostiosoite, lakkasi toimimasta.

Toimituksen tiedossa on ihmisiä, jotka ovat sijoittaneet klubiin kymmeniätuhansia euroja. He odottavat nyt, että nettisivut palaisivat takaisin toimintaan. Rikosilmoituksen tehneistä henkilöistä toimituksella ei sen sijaan ole tietoa.

Lue lisää:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.