Mainos

Krp jäljittää suojeluskunta.com-sivujen tekijöitä

Keskusrikospoliisi on saanut useita ilmoituksia tappouhkauksia ja vihapuhetta viljelevästä suojeluskunta.com-sivustosta. Sivusto toimii ilmeisesti saksalaiselta palvelimelta, ja se levittää muun muassa uhkailtavien ihmisten henkilötietoja ja kotiosoitteita.

Rikosylikomisario Thomas Elfgren keskusrikospoliisista sanoo, että sivustosta on tullut useita ilmoituksia, joihin Elfgren on tutustunut nyt parin päivän ajan.

– Olemme saaneet tietoa muista poliisiyksiköistä ja yksityisiltä ihmisiltä. Asia on nyt työn alla, Elfgren sanoo.

Suojeluskunta.com-sivustoa käytetään usein salaisen Tor-palvelun kautta. Sen avulla käyttäjien sijainti ja ip-osoite eivät paljastu tai niiden selvittäminen ainakin vaikeutuu merkittävästi.

Ei ainoa tutkittava sivusto

Elfgrenin mukaan netissä tapahtuva uhkailu työllistää poliisia yhä enemmän. Elfgrenin mukaan tällaisista nettisivuista ja yleensä vihapuheesta tulee kansalaisilta ilmoituksia yhä tihenevään tahtiin.

– Tällainen nettikirjoittelu ja uhkailut ovat valitettavasti osa tämän päivän yhteiskuntaa. Tämä ei suinkaan ole ainoa selvittelyssä oleva sivusto. Ne työllistävät viranomaisia koko ajan enemmän ja enemmän. Tapaukset ovat myös työläitä tutkittavia ja vaativat usein eri viranomaisten yhteistyötä. Tässä tapauksessa otamme mahdollisesti yhteyttä Saksan poliisiin, Elfgren sanoo.

Elfgren kiittelee suomalaisia valppaudesta nettisisältöjen seurannassa. Hänen mukaansa poliisi ei ole kaikissa tapauksissa yhteydessä uhkailtaviin ihmisiin vaan jokaisen tapauksen vaarallisuus arvioidaan erikseen.

– Poliisin tehtävänä on tehdä niistä uhka-arviot, joiden perusteella toimeen ryhdytään. Usein tällainen touhu muistuttaa sellaista vessanseinäkirjoittelua, mutta joukossa on myös ihan vakavasti otettavaa uhkaa. Jokainen uhkaus otetaan vakavasti, Elfgren lupaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.