Mainos

KRP haluaa Hiihtoliitolta lisäselvityksiä

Keskusrikospoliisi on pyytänyt Hiihtoliitolta lisäselvityksiä suomalaishiihtäjien dopingjutussa. Mahdollisen rikostutkinnan aloittamisesta päätetään myöhemmin.

Keskusrikospoliisi aikoo selvittää, liittyykö dopingskandaalin tapahtumiin muita rikosepäilyjä kuin opetusministeriön epäilemä valtionavustusten väärinkäyttö. Keskusrikospoliisi ei kuitenkaan ole vielä tehnyt päätöstä siitä, aloitetaanko dopingjutussa varsinaista esitutkintaa.

Krp on myös käynyt alustavasti läpi kadoksissa olleesta Hiihtoliiton lääkelaukusta ja Lahden kisakylän liepeiltyä löytyneet lääkinnälliset jätteet. Ne säilytetään mahdollisena todistusaineistona myöhempää tarvetta varten.

Tutkintakynnyksen ylittymiseen liittyvän selvittelyn yhtenä perustana on ollut opetusministeriön poliisille tekemä tutkintapyyntö epäillystä avustuksen väärinkäytöstä. Muita tutkintapyyntöjä tai ilmoituksia keskusrikospoliisille ei ole tehty. Virallisen syytteen alaisissa rikoksissa poliisi voi päättää rikosten selvittämisestä itse, ilman asianomistajan esittämää rangaistusvaatimusta.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.