Mainos

KRP epäilee: Väärennetyillä bensakorteilla tankattiin 200 000 litraa dieseliä

Keskusrikospoliisi tutkii eteläisessä Suomessa ja pääkaupunkiseudulla tapahtuneita raskaan liikenteen diesel-tankkauksia, joissa epäillään käytetyn kopioituja polttoainekortteja.

KRP epäilee, että EU:n ulkopuolelta kotoisin oleva rikollisjoukko on tunkeutunut kuljetusliikkeiden rekkoihin ja päässyt siten käsiksi sekä polttoainekortteihin että niiden pin-koodeihin. Anastettujen tietojen pohjalta on valmistettu uudet kortit, joilla on tankattu polttoainetta. Tankattu diesel on myyty eteenpäin.

Poliisin tämänhetkisen tiedon mukaan kopioiduilla korteilla on tankattu dieseliä lähes 200 000 litraa kesäkuun ja lokakuun välisenä aikana. Sitä on myyty rekka-autoille tyypillisissä ympäristöissä kuten Vuosaaren satamassa, maaliikennekeskuksen liepeillä Helsingin Metsälässä, Kehä III:n varrella sekä lukuisilla eteläisen Suomen kylmäasemilla.

Laittoman dieselin ostajina ovat olleet eteläisestä ja itäisestä Euroopasta Suomeen rahtia kuljettavat rekka-autojen kuljettajat.

Neljä vangittuna jutussa

Poliisi teki tutkinnassa ensimmäiset kiinniotot ja pidätykset lokakuussa. Tutkinnan yhteydessä on tällä hetkellä vangittuna neljä ulkomaalaista henkilöä.

- Näyttää siltä, että meillä on kiinni oikea porukka, sillä toiminta pysähtyi tekemiemme kiinniottojen jälkeen, sanoo rikoskomisario Kimmo Huhta-aho KRP:stä.

Vangituilla ei ole aiempaa rikostaustaa Suomessa eikä poliisin tietojen mukaan muutoinkaan aiempaa yhteyttä Suomeen.

Tutkinta valmistunee vuodenvaihteeseen mennessä.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.