Mainos

KRP epäilee lasten hyväksikäyttöä Adventtikirkossa

KRP:n epäilyjen mukaan yli kymmentä poikaa olisi käytetty hyväksi muun muassa kirkon sisäoppilaitoksessa Piikkiössä sekä leireillä.

Keskusrikospoliisi epäilee Adventtiseurakunnan työntekijää useiden lasten ja nuorten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Poliisi epäilee uhreja olleen yli kymmenen, ja uhrit ovat olleet poikia.

Rikosten epäillään tapahtuneen muun muassa seurakunnan sisäoppilaitoksessa sekä leireillä.

Rikoksista epäillään varsinaisesti yhtä seurakunnan palveluksessa olevaa miestä, mutta tutkinnassa saatujen viitteiden mukaan epäiltyjen piiri voi kasvaa. Rikosten epäillään jatkuneen parin vuosikymmenen ajan.

Yle: Kirkon johto tiesi epäilyistä

Yleisradion MOT-ohjelman tietojen mukaan adventtikirkon johto oli tiennyt epäilyistä. Viime syksynä toistakymmentä kirkon jäsentä oli tiettävästi lähettänyt johtokunnalle kirjeen. Siinä vaadittiin johtokunnalta toimia, sillä kahden kirkon pastorin katsottiin käyttäytyneen sopimattomasti lapsia ja nuoria kohtaan. Rikosilmoitusta tai ilmoitusta lastensuojeluviranomaisille ei kuitenkaan tehty.

Toivonlinnan sisäoppilaitoksen entinen oppilas kertoi tapahtuneesta MOT-ohjelman tekijöille.

-Se oli semmoista sängynlaidalla istumista, ja siinä taidettiin sitten ottaa käsivarresta kiinni, vyötäröltä, reisistä ja nilkoista, muutettu miesääni kuvaili.

Adventtikirkko pahoillaan

Suomen adventtikirkko pahoittelee tapausta. Yli sata vuotta Suomessa toimineeseen adventtikirkkoon kuuluu Suomessa noin 5700 kastettua jäsentä. Kirkko ei ole luterialaisen kirkon jäsen.

- Suomen Adventtikirkko pahoittelee, jos nuoret henkilöt ovat joutuneet kokemaan asioita, jotka ovat heitä hämmentäneet tai satuttaneet. Olemme surullisia, jos joku tai jotkut työntekijämme eivät ole käyttäytyneet kirkkomme periaatteemme mukaisesti. Pyydämme anteeksi kaikilta asianosaisilta, sanoo Suomen Adventtikirkon hallinnon edustaja Klaus Kalliokoski.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 01.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.