Mainos

KRP epäilee kymmeniä ulkomaisen vedonlyönnin edistämisestä

Poliisi on kuulustellut jutun yhteydessä myös mm. suomalaisviestimien päätoimittajia, joita epäillään laiminlyödystä valvonnasta mainossopimusten tekemisessä ulkomaisten peliyhtiöiden kanssa. Ulkomaiset rahapelien järjestäjät eivät lain mukaan saa mainostaa pelejään Suomessa.

Kymmeniä suomalaisia epäillään ulkomaisen vedonlyönnin edistämisestä laittomin keinoin. Keskusrikospoliisin tutkiman jutun ytimessä ovat eri viestimissä olleet vedonlyöntiyhtiöiden mainokset, joiden keskusrikospoliisi uskoo rikkoneen Suomen pelimonopolia.

Pääepäiltynä arpajaisrikoksesta on muutaman ihmisen ryhmä, joka on toiminut Suomessa ulkomaisten toimistojen lukuun. He ovat olleet yhteydessä tiedotisvälineisiin, hankkineet niistä mainostilaa ja toimittaneet aineistoa.

Lisäksi poliisi on kuulustellut epäillyn ominaisuudessa muun muassa viestimien markkinointipäälliköitä, jotka ovat tehneet mainossopimuksia.

Mainoksia julkaisseiden medioiden päätoimittajia puolestaan epäillään päätoimittajarikkomuksesta, joka olisi aiheutunut laiminlyödystä valvonnasta. Joukossa on jokunen valtakunnallinen viestin sekä maakuntalehtiä ja paikallisradioita.

Epäiltyjä yli 40

Sisäministeriön arpajais- ja asehallintayksikkö teki KRP:lle kaikkiaan 38 rikosilmoitusta laittomiksi epäilemistään mainoksista, jotka julkaistiin viime vuonna lähinnä lehtien verkkosivuilla. Mainoksia oli myös takseissa ja busseissa. Lisäksi mainoslehtisiä jaettiin urheilutapahtumissa.

Poliisi kuulusteli epäiltynä kaikkiaan yli neljääkymmentä ihmistä. Tutkinnanjohtaja Tapio Mäkisen mukaan epäillyt ovat myöntäneet tapahtumien kulun mutta kiistävät rikkoneensa lakia.

Juttu siirtyi äskettäin KRP:lta syyteharkintaan valtakunnansyyttäjänvirastoon. Valtionsyyttäjä Christer Lundström arvioi, että harkintaan vierähtää aineiston laajuuden vuoksi kuukausia.

Ulkomaiset rahapelien järjestäjät eivät lain mukaan saa mainostaa pelejään Suomessa. Vedonlyöntiyhtiöt ovat kuitenkin koetelleet kepillä jäätä ja pyrkineet saamaan jalansijaa.

Yksi Suomeen hamuavista yhtiöistä on brittiläinen Ladbrokes, jonka lupa-anomuksen hallitus tänään hylkäsi.

(MTV3-STT)

Lue juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.