Mainos

KRP epäilee kansanedustajaa rikoksesta

Keskusrikospoliisi epäilee kansanedustaja Sampsa Katajaa (kok.) rikoksesta Rovaniemen kelkkatehdasjutussa. Häntä kuullaan ensi viikolla epäiltynä virka-aseman väärinkäyttämisestä ja lahjuksen vastaanottamisesta.

Kataja osallistui päätöksentekoon Rovaniemen kelkkatehdashankkeen rahoituksesta Kevan hallituksessa. Hän sai myöhemmin vaalitukea Kehittyvien Maakuntien Suomelta (KMS), jossa oli mukana kelkkatehtaan rakennuttanut Nova Group.

Kataja sanoi STT:lle, että hän luuli vaalituen tulleen Kyösti Kakkoselta. Vasta myöhemmin selvisi, että tuki tuli KMS-yhdistykseltä. Novasta häneen ei oltu missään yhteydessä sitä ennen tai sen jälkeen, kun kelkkatehdasasiaa käsiteltiin Kevassa.

Tutkinnanjohtaja Erkki Rossi vahvistaa STT:lle Katajan tämänhetkisen epäillyn aseman. Kuulemisen jälkeen asema saattaa vielä muuttua asianomistajaksi. Kataja voi olla myös asianomistajan asemassa, koska hän allekirjoitti viime kesänä tutkintapyynnön Kevan ex-toimitusjohtajan Markku Kauppisen toimista.

Rossin mukaan Katajan lopullinen asema ratkaistaan, kun häntä on kuultu ja koko selvitys asiasta saatu. Kataja itse sanoo pitävänsä päivänselvänä, että hänen asemansa vielä muuttuu.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.