Mainos

KRP epäilee Kaikkosta lahjuksen antamisesta ja luottamusaseman väärinkäytöstä

Keskusrikospoliisi epäilee Nuorisosäätiön entistä hallituksen puheenjohtajaa Antti Kaikkosta luottamusaseman väärinkäytöstä ja lahjuksen antamisesta. Kaikkonen vastasi MTV:n uutisten haastattelupyyntöön, ettei voi kommentoida asiaa, koska viranomaisselvitykset ovat kesken.

Keskusrikospoliisi on laajentanut vuoden 2009 lopulla aloitettua Nuorisosäätiöön liittyvää esitutkintakokonaisuutta.

KRP epäilee, että säätiö on jakanut vaalitukia vuosina 2002-2009 noin 100 000 euroa. Aiemmin poliisi epäili vaalituen määräksi 50 000 euroa. Tukea jaettiin keskustan poliitikoille sekä puoluetta lähellä oleville tahoille. Tuen saajia oli noin 30.

Nuorisosäätiön hallituksen jäseniä epäillään lahjuksen antamisesta ja luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Muun muassa keskustan hallintopäällikkö Aki Haaroa epäillään luottamusaseman väärinkäytöstä.

Säätiön nykyistä asiamiestä Seppo Pyykköstä epäillään luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Säätiön entistä asiamiestä Jorma Heikkistä epäillään törkeästä lahjuksen antamisesta ja luottamusaseman väärinkäyttämisestä. Raha-automaattiyhdistyksen entistä puheenjohtajaa Jukka Vihriälää epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Epäillyt teot liittyvät Jukka Vihriälän vuosina 2002-2007 Nuorisosäätiöltä saamaan vaalitukeen ja ulkomaanmatkoihin.

Esitutkinnassa on kuultu kaikkia epäiltyjä ja he ovat kiistäneet kaikki rikosepäilyt. Esitutkinnassa on kuulusteltu myös todistajia ja tehty muun muassa lukuisia asiakirjapyyntöjä, kotietsintöjä ja takavarikkoja.

Poliisi ei ole kuullut asiasta keskustan entistä puheenjohtajaa Matti Vanhasta.

Rikoskomisario Veli Matti Räsäsen mukaan KRP on tehnyt oikeuskansleri Jaakko Jonkan kanssa yhteistyötä asiassa. Ratkaisu Vanhasen kuulemisesta jää Jonkalle.

Tutkittavana olevassa asiakokonaisuudessa ei ole pidätettyjä eikä vangittuja.

Esitutkinnan laajenemisen myötä tutkittavan asiakirjamateriaalin määrä on laajentunut huomattavasti ja sen tarkastaminen ja analysointi sekä muut esitutkintatoimenpiteet kestävät ainakin vuoden loppuun saakka, mahdollisesti ensi kevääseen, kertoo poliisi.

Lisäksi KRP:llä on joitain asioita alustavassa selvityksessä, joten voi olla, että tutkinta laajenee entisestään.

Raha-automaattiyhdistys teki asiasta Keskusrikospoliisille tutkintapyynnön lokakuussa 2009 ja Patentti- ja rekisterihallitus tammikuussa 2010.

(MTV3)

Katso Anna Satovainion juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.