Mainos

KRP ei aloita esitutkintaa Sampsa Katajan toiminnasta

Keskusrikospoliisi ei aloita esitutkintaa Sampsa Katajan toiminnasta Satakunnan maakuntaliiton hallituksen varapuheenjohtajana.

Katajan toimiessa varapuheenjohtajana maakuntaliiton hallituksessa vuonna 2007 hän sai 5000 euroa vaalitukea kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistykseltä.

KRP kertoo, että Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistyksen toiminnan luonne ja taustalla ollut liikemiesryhmä on tullut yleiseen tietoisuuteen vasta myöhemmin esitutkintavaiheessa.

KRP:n mukaan Kataja on ns. kelkkatehdashankkeen esitutkinnassa kertonut kuulustelussa, ettei hän ole vuonna 2007 ollut tietoinen Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistyksen taustalla vaikuttaneista yhtiöistä tai henkilöistä eikä hänen saamansa vaalituki ollut poikkeuksellisen suuri.

– Tiedossa ei ole sellaisia seikkoja, joiden perusteella Katajalla voisi epäillä olleen muutoin yhteyksiä liikemies Toivo Sukariin siten, että KMS-yhdistykseltä saatu vaalituki olisi saattanut olla omiaan vaikuttamaan Katajan virkatehtäviin maakuntaliitossa, KRP:stä kerrotaan.

Sampsa Katajan toiminnasta tutkintapyynnön tehnyt henkilö esitti kelkkatehdashankkeen uudelleen tutkimista Kuntien Eläkevakuutuksen vastuuhenkilöiden osalta. Hän esitti myös kysymyksen syyttäjälle siitä, onko syyttäjä ratkaisussaan arvioinut riittävästi kelkkatehdashankkeesta tehtyjä laskelmia.

KRP:n mukaan tältä osin tutkintapyyntö toimitetaan valtakunnansyyttäjän virastoon käsiteltäväksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.