Mainos

KRP: Arctic Sea matkalla Algeriaan

Mysteerialus Arctic Sea hämmentää. Alus on ilmestynyt ja poistunut eri satamien saapuvien listalta jo useamman kerran.

Arctic Sea -alus ilmestyi viime sunnuntaina algerialaisen Bejaian sataman saapuvien alusten listalle. Listan mukaan aluksen pitäisi saapua satamaan 4. lokakuuta. Alusta on kahdesti jo odotettu Bejaian satamaan elokuussa.

Keskusrikospoliisin mukaan ei ole mitään syytä olettaa toisin.

- Meidän tietojen mukaan alus on ohittanut Gibraltarin ja on matkalla Algeriaan, rikosylikomisario Rabbe von Hertzen toteaa MTV:n uutisille.

Alusta ei laskettu Las Palmasiin

Arctic Sean piti aiemmin ilmestyä Kanarian saarille Las Palmasiin vaihtamaan miehistöä. Sinnekään laiva ei saapunut, koska satamakapteeni esti laivan rantautumisen, kertoo rahdin välittäjä Solchart Management -yhtiö nettisivuillaan.

Epäämisen syynä oli se, että alus on Venäjän armeijan hallussa. Arctic Sea ei myöskään ollut Espanjan aluevesillä. Koska alus on vieraan vallan, Venäjän, hallussa, se ei enää seilaa Maltan lipun alla, eikä sitä voida pitää kaupallisena aluksena, kerrotaan satamapäällikön perustelleen.

Arctic Sea katosi mystisesti heinäkuussa. Virallisten tietojen mukaan alus kuljetti puuta Suomesta Algeriaan, mutta lastista on esitetty monenlaisia, villejäkin teorioita.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.