Mainos

KRP: Arctic Sea -jupakkaan osallisia voi yhä olla selvittämättä

Keskusrikospoliisi (KRP) uskoo, että kaikkia Arctic Sea -laivan tapaukseen osallistuneita ei ole välttämättä saatu selville.

Venäjällä on vangittuina kahdeksan miestä, joita epäillään laivan kaappauksesta. Osaa epäillään myös törkeästä kiristyksestä.

Rikosylikomisario Rabbe von Hertzen KRP:stä sanoo, että vangittujen lisäksi vyyhteen on saattanut sotkeutua muitakin tahoja.

- Kyse on niin mittavasta operaatiosta ja vakavasta rikoksesta, että jokainen kivi pitää kääntää tarkkaan ja ainakin sulkea pois mahdollisuus, että asiaan liittyisi muita, von Hertzen sanoo.

KRP:n ryhmä matkustaa kuulustelureissulle Venäjälle loppuviikoksi. Vyyhteä tutkivat suomalaisten ja venäläisten lisäksi Viron, Maltan, Ruotsin ja Latvian viranomaiset.

Suomalaisten mielenkiinto kohdistuu etenkin epäiltyyn törkeään kiristykseen, koska laivasta epäillään vaaditun lunnaita Suomessa asuvalta ja toimivalta ihmiseltä.

Paljon keskustelua herättänyt tapahtumasarja käynnistyi kesällä Itämerellä. Naamioidun miesjoukon kerrottiin nousseen laivaan ja ottaneen miehistön vangeiksi.

Monien vaiheiden jälkeen laiva saapui Maltan satamaan lokakuun lopulla.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.