Mainos

Kroatiassa lintuinfluenssaa

Kroatiassa löydetty lintuinfluenssavirus on vahvistunut ihmiselle vaaralliseksi H5N1-kannaksi. Kroatian eläinlääkintäviranomaiset ovat kehottaneet kaikkia siipikarjantuottajia pitämään eläimet sisätiloissa.

Kroatian eläinlääkintäviranomaiset vahvistavat, että kuolleesta joutsenesta löydetty virus on ihmiselle vaarallista H5N1-tyyppiä.

- Olemme saaneet laboratoriotulokset, eikä niissä ole suuria yllätyksiä, tulos on mitä odotimme. Kyse on vaarallisesta H5N1-viruksesta, eläinlääkintäasiantuntija Vladimir Savic kertoi.

Hän varoitti, että viruksen leviämisellä on vakavat seuraukset ja kehotti kaikki siipikarjantuottajia pitämään eläimensä sisätiloissa.

- Tilanne on vakava koko Euroopalle, kunnes löydämme leviämistä estävän strategian, joten en voi sanoa kuinka kauan siipikarja on pidettävä sisällä, Savic sanoi.

Saksa puolestaan ilmoitti, että hanhista havaitut epäillyt tapaukset olivat paljastuneet myrkytykseksi. Myös Kreikassa selvitellään edelleen H5N1-epäilyjä.

H5N1-virusta on tähän mennessä löydetty Aasian lisäksi Romaniasta, Turkista ja Venäjältä. Virusta on löydetty myös Britanniasta papukaijasta.

Kroatian itäosista löytynyt joutsen tutkittiin brittiläisessä laboratoriossa.

H5N1-virus on tappanut Aasiassa jo yli 60 ihmistä.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.