Mainos

Kroatian vaalit jatkuvat huomenna

YK ilmoitti tänään, että kunnallis- ja aluevaalit jatkuvat vielä huomenna Kroatian Itä-Slavoniassa teknisten vaikeuksien vuoksi. Vaalit ovat tärkeä askel Itä-Slavonian palauttamisessa Kroatian hallituksen hallintaan. Serbikapinalliset valtasivat alueen vuonna 1991 vastalauseena Kroatian itsenäistymiselle.

Itä-Slavoniassa äänestys alkoi kangerrellen. Useat äänestyspaikat eivät avautuneet ollenkaan aamulla tai ne sulkivat ovensa lyhyen ajan jälkeen. Serbivirkailijoiden mukaan vaalimateriaalia oli kateissa ja äänestämään saapui asianmukaisin paperein varustautuneita ihmisiä, joita ei kuitenkaan ollut äänestysluettelossa.

Monet Itä-Slavonian serbit harkitsevat lähtöä alueelta peläten kostoa ja kymmenientuhansien sodan aikana karkotettujen kroaattien paluuta. YK:n edustaja on kehottanut serbejä puolustamaan tulevaisuuttaan ja äänestämään sankoin joukoin vaaleissa. Tarkkailijoiden mukaan vaalien äänestysinto antaakin viiteitä siitä, kuinka moni serbi aikoo jäädä alueelle.

Vaaleista odotettiin alustavia, epävirallisia tuloksia puolenyön jälkeen. Vaaleja valvomaan on saapunut satoja kansainvälisiä tarkkailijoita.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.