Mainos

Kroatian urheilijat vetoavat kenraaleiden puolesta

Yksitoista kroatialaista kansainvälisesti tunnettua urheilutähteä, heidän joukossaan Wimbledonin tämänvuotinen voittaja Goran Ivanisevic, vetosi torstaina Kroatian uudistusmieliseen hallitukseen, jotta se suojelisi armeijan kenraaleita.

Urheilijat vastustavat sotarikoksista syytettyjen kenraaleiden luovuttamista Haagin sotarikostuomioistuimeen. Valtiollinen uutistoimisto Hina julkaisi torstaina yhdentoista urheilijan avoimen kirjeen. Heidän joukossaan on kuusi maajoukkuejalkapalloilijaa. Urheilijat sanovat olevansa "tyrmistyneitä hallituksen päätöksestä luovuttaa kaksi kenraalia Haagin tribunaaliin". Haagin tuomioistuin vaati viime viikolla kahden syytetyn nopeaa pidätystä. Heidän nimensä on toistaiseksi mainittu vain sinetöidyissä asiakirjoissa. Tiedostusvälineet väittävät syytettyjen olevan kenraalit Ante Gotovina ja Rahim Ademi.

-Emme ymmärrä politiikkaa, mutta olemme järkeviä ihmisiä, joita oikeus on loukannut, sanovat urheilijat. Heidän mukaansa Kroatia oli sodan uhri, ja sen sotilaat sankareita. Allekirjoittaneiden joukossa ovat muun muassa AC Milanin Zvonimir Boban ja Middlesbroughin Alen Boksic. Koko jalkapallomaajoukkue allekirjoitti viime vuonna tukikirjeen presidentti Stipe Mesicin erottamille kenraaleille. Jalkapalloilijat arvostelivat hallituksen yhteistyötä Haagin tuomioistuimen kanssa. Tiedotusvälineet syyttivät silloin pelaajia politiikkaan sotkeutumisesta. Kohu pakotti pitkäaikaisen valmentajan Miroslav Blazevicin eroamaan ja osan avainpelaajista, muun muassa Igor Stimacin ja Alen Boksicin jättämään maajoukkueen. Molemmilla on yhteyksiä äärikansallisiin puolueisiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.